Manşetler

Samsung’dan Galaxy Fold çıkış tarihi için beklenen açıklama

Galaxy z Fold 2

Samsung Galaxy Fold, şubat ayının sonlarında Galaxy S10 ile birlikte gözler önüne çıkmıştı. Katlanabilir ekranlı telefonun nisan ayında satışa sunulacağı açıklansa da, çıkış tarihine kısa süre kala inceleme cihazlarında görülen sorunlar planları bozmuştu.

Menteşeden ve ekran koruyucusundan kaynaklanan problemler, Galaxy Fold’un çıkışını geciktiren en önemli faktörler olarak öne çıkmıştı. Samsung’un bu sorunları tasarımda yaptığı değişikliklerle çözdüğü iddia edilse de, şirketten resmi bir açıklama gelmemişti. Güney Koreli teknoloji devi, sonunda sessizliğini bozdu.

Samsung’dan yapılan açıklamada, Galaxy Fold’un eylül ayı itibarıyla belli pazarlarda satışa sunulacağı belirtildi. Şirket açıklamasında akıllı telefonda yapılan bazı değişiklikler hakkında da bilgi verdi. Söz konusu değişikliklerin büyük kısmı, daha önce cihaz hakkında çıkan dedikodularla örtüşürken; paylaşılan yeni Galaxy Fold fotoğraflarında somut bir değişim göze çarpmıyor.

Galaxy Fold’un 7.3 inç büyüklüğündeki Sonsuz Flex ekranının üstündeki koruyucu katman, artık ekranın çerçevesinin ötesine uzanıyor. Böylelikle insanların bu tarayıcıyı çıkarmaya çalışmayacağı düşünülüyor. Esnek ekranın altına yerleştirilen yeni metal katmanlar ve menteşe ile kasa arasındaki mesafenin kısaltılması da diğer değişiklikler arasında yer alıyor.

Katlanabilir telefonun eylül ayında hangi seçilmiş ülkelerde satışa sunulacağı şu an için bilinmiyor. Samsung, çıkış tarihi yaklaştıkça Galaxy Fold hakkında daha fazla detay açıklama sözü verdi. Donanım üstünde çalışırken yazılımı da ihmal etmediğini belirten şirket, daha çok uygulama ve hizmetin Galaxy Fold’un niteliklerine göre optimize edildiğinin altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER