Teknoloji

Samsung Galaxy Fold’un hatasını düzeltmek için ne yaptı?

samsung galaxy fold katlanabilir telefon

Samsung son iki ayı Galaxy Fold‘u nasıl düzelteceğini bulmaya harcadı. Son çıkan bir habere göre, şirket bunu becermişe benziyor.

Bloomberg, Samsung’un katlanabilir telefonunun iki ay süren yeniden tasarım sürecini tamamladığını kaydetti. Telefonun nisan ayı sonlarında satışa çıkması planlanıyordu. Ancak teknoloji yazarlarından ekranla ilgili olarak gelen şikayetlerin ardından ürünün çıkışı rafa kaldırılmıştı. Samsung’un ticari versiyonun üretimi için son aşamalarda olduğu ve ürünü yıl sonuna gelmeden önce çıkarmaya gayret ettiği söyleniyor. Ne var ki, henüz kesin bir piyasaya çıkış tarihi verilmedi.

Telefonun düzeltme sürecinin bir parçası olarak Samsung’un, tüm ekranı kaplayan koruyucu filmi daha da uzattığı ve dış çerçeveye kadar genişlettiği söyleniyor. Bunun nerede görülmez bir çıkıntı yaratacağı, ancak çıkıntının da ekranın ortasında kırışıklık oluşması ihtimalini azaltabileceği belirtiliyor.

Samsung’un Galaxy Fold‘un ekran ve pil gibi parçalarının tedariğine başlaması bekleniyor. Telefonun birleştirme ve üretimi Vietnam’da yapılacak. Ancak şirket piyasaya çıkış tarihi konusundaki ketum tavrını koruyor. Bloomberg, Galaxy Fold’un 7 Ağustos’ta New York’ta düzenlenecek Unpacked etkinliğinden önce çıkmasının zor olduğunu söylüyor. Bu etkinlikte yeni amiral gemisi telefon Galaxy Note 10 ön planda olacak.

İlginçtir ki Bloomberg, Huawei’nin de kendi katlanabilir telefonunun çıkışını ertelemesinden sonra Galaxy Fold’u piyasaya sürmek için acele etmeyi bıraktığını söyledi. Samsung’un CEO’larından DJ Koh, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına verdiği demeçte, şirketinin Galaxy Fold’u hazır olmadan önce çıkarmaya çalıştığını kaydetti. Sonuç olarak ortaya çıkan durumun da şirket için utanç verici olduğunu dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER