Teknoloji

Samsung Galaxy Fold’da sadece Qualcomm’un işlemcisi kullanılıyor

samsung galaxy fold

Samsung Galaxy Fold geçtiğimiz ayın sonlarında resmen gözler önüne çıkmıştı. Katlanabilir ekranlı telefon önümüdeki ay içinde satışa sunulacak. Telefonun çıkışı için geri sayım devam ederken, cihaza ait ilk benchmark testi sonucu da internette boy göstermeye başladı. Galaxy Fold’un SM-F900F model numaralı uluslararası versiyonuna ait Geekbench benchmark testi, bazı ilginç noktaları gösteriyor.

Galaxy Fold’un benchmark testi, akıllı telefonun uluslararası versiyonunda Qualcomm tarafından üretilen br yonga setinin kullanılacağını ortaya koyuyor. Samsung daha önce katlanabilir telefonunda 7 nm. mimarisiyle üretilen 64-bit bir işlemcinin bulunacağını daha önce açıklamıştı. Bu da akıllı telefonda Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 9820 yonga setinin kullanılması ihtimalini ortadan kaldırmıştı. Güney Koreli üretici, söz konusu yonga setini 8 nm. mimarisiyle üretiyor.

Samsung şimdiye kadar akıllı telefonlarının sadece ABD ve Çin gibi ülkelerde satılan versiyonlarında Qualcomm tarafında üretilen işlemcilere yer veriyordu. Ancak Galaxy Fold ile birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor. Samsung Galaxy Fold tek çekirdekte 3418, çok çekirdekte 9703 puan alıyor. Ancak benchmark testlerinin daima cihazların gerçek performansını yansıtmayabileceğini unutmamak gerekiyor. Testin yapıldığı telefonun prototip mi yoksa üretim versiyonu mu olduğu bilinmiyor. Ancak 12 GB RAM’in varlığı da hemen göze çarpıyor.

Samsung Galaxy Fold 26 Nisan’da piyasaya çıkacak

Söz konusu Qualcomm markalı işlemcinin Snapdragon 855 olduğunu anlamak çok zor değil. X24 LTE modem yongasını da barındıran yonga seti, telefonun hem LTE hem de 5G versiyonlarında yer alacak.

Samsung Galaxy Fold, 26 Nisan itibarıyla ABD’de ve Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de satışa sunulacak. Bu ülkelerin ardından diğer ülke ve bölgelerde de katlanabilir telefon piyasaya sürülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER