Teknoloji

Samsung Galaxy Fold ailesini 8 ve 13 inçlik tabletlerle büyütecek

samsung galaxy fold

Samsung Galaxy Fold, her şey planlandığı şekilde gittiği takdirde bu hafta içinde ABD’de satışa sunulacak. Ancak önce geçtiğimiz hafta dağıtılan test ürünlerinde yaşanan sorunlar, ardından da telefonun Çin’deki lansmanının ertelenmesi, Samsung cephesinde işlerin pek de pürüzsüz ilerlemediğini gösteriyor.

Ancak bu durum Samsung’un gelecek planlarını etkilememişe benziyor. Güney Kore medyasında çıkan haberlere göre, şirket 8 ve 13 inçlik iki tabletle Galaxy Fold’u bir ürün ailesine dönüştürmeye hazırlanıyor.

Söz konusu tabletlerin şirketin belgelerinde G Tipi ve S Tipi kod isimleriyle anıldığı görülüyor. G Tipi olarak anılan modelin G harfi şeklinde iki defa katlanacağı ve tamamen açıldığında kullanıcılara 8 inçlik bir ekran alan sağlanacağı belirtiliyor. Diğer taraftan, S Tipi olarak adlandırılan modelin de S harfi şeklinde katlanacağı ve tamamen açıldığında kullanıcılara 13 inçlik bir ekran sunulacağı söyleniyor. Güney Kore medyası, bu iddiaları Samsung’a parça tedarik eden üreticilere dayandırıyor.

Yeni Galaxy Fold modelleriyle mevcut model arasındaki en önemli fark, ekranların iki defa katlanabilecek olması gibi görünüyor. G Tipi cihazın ekranının sadece içe doğru katlanacağı, S Tipi’nde ise ekranın hem dışa hem de içe doğru katlanabileceği söyleniyor. Samsung’un portföyünde yeni Galaxy Fold modellerinin tasarımlarına uygun patentlerin bulunduğunu da belirtmek gerekiyor.

Samsung Galaxy Fold, ilk başta büyük heyecanla karşılansa da, geçtiğimiz hafta itibarıyla skandallarla anılıyor. Bu skandalların Galaxy Fold macerasını nasıl etkileyeceği ise zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER