Teknoloji

Samsung Galaxy F Gorilla Glass korumasına sahip olmayacak

samsung akıllı telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung‘un katlanabilir ekrana sahip bir akıllı telefon çıkarmak için hazırlandığı artık bir sır değil. Akıllı telefonun ismi hâlâ resmi olarak açıklanmasa da, cihaz Samsung Galaxy F ismiyle anılıyor. Gelen son haberler, cihazın katlanabilir ekranının dayanıklılığıyla ilgili olarak akıllara bazı sorular getiriyor.

Piyasadaki akıllı telefonların hepsinde ekran paneli ekstra bir cam katmanla korunuyor. Pek çok üretici bu koruyucu katman konusunda tercihini Corning‘in Gorilla Glass serisinden yana kullanıyor. Ancak Samsung’un yeni katlanabilir telefonunda ekranın yapısının farklı olması Corning’in çözümlerinden yararlanmayı imkansız hâle getiriyor.

Güney Koreli üreticinin Corning Gorilla Glass yerine Japon şirketi Sumitomo Chemical tarafından sağlanan yeni bir şeffaf pollimid maddeyi kullanarak Galaxy F’in ekranını koruması bekleniyor. Bu yeni çözümün dayanıklılık konusunda Gorilla Glass’ın gerisinde olduğu belirtilirken, plastik yapısının sıcağa dayanmasının ve esnek olmasının Samsung Galaxy F için tercih sebebi olduğu belirtildi.

Corning’in de katlanabilir telefonlar için kendi ekran koruma çözümünü geliştirdiği söyleniyor. Ancak Samsung’un bu çözümü yeterli bulmaması nedeniyle Sumitomo Chemical ile çalışmayı seçtiği düşünülüyor.

Samsung Galaxy F için üretim süreci henüz başlamış değil. Üretim başlayana kadar Sumitomo Chemical’ın elindeki imkanları mümkün olan en üst seviyeye taşımak için çalışmaya devam etmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER