İpucuManşetler

Samsung Galaxy telefonlarında eSIM nasıl etkinleştirilir?

samsung galaxy esim

eSIM sayesinde fiziksel SIM kartının yerleştirme, muhafaza etme, değiştirme gibi zahmetleriyle uğraşmadan, hattınızı telefonunuza kolayca ekleyebilirsiniz. 2020 sonlarından itibaren Türkiye’de görmeye başladığımız eSIM desteği, aralarında Galaxy S22 serisinin de bulunduğu çeşitli Samsung Galaxy Android telefonları için de sunuluyor. Bu ipucu yazısında Samsung Galaxy eSIM aktifleştirme işleminin nasıl yapıldığını adımlarıyla ve kısa bir videoyla aktarıyoruz.

eSIM uyumlu Samsung Galaxy Android telefonları

Genellikle amiral gemisi niteliğindeki Samsung Galaxy telefonlarında eSIM desteği mevcut. eSIM destekleyen Samsung telefonları Samsung Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4, Galaxy S22, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3, Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Note 20, Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra şeklinde sıralanıyor.

Samsung Galaxy eSIM etkinleştirme işlemi nasıl yapılır?

  1. Ayarlar > Bağlantılar > SIM kart yöneticisi yolunu takip edin.
  2. Açılan sayfada bulunan eSIM’ler alt başlığı içinde bulunan. Mobil plan ekleme seçeneğine tıklatın.
  3. Operatörünüzün eSIM başvurunuz sonucunda size sağladığı QR kodunu okutmak için Operatör QR kodunu tarama seçeneğine tıklatın.
  4. Açılan ekranda QR kodunu telefonun kamerasına okutun.
  5. Karşınıza çıkan onay ekranında gerekli onayı verin.
  6. eSIM kartlı hattınız birkaç saniye içinde etkinleştirilecektir. Daha sonra sağ üst köşedeki operatör durumu bölümünde hattınızın aktifleştiğini görebilirsiniz.

Eğer eSIM hattını cihazdan kaldırmak isterseniz, SIM kart yöneticisi bölümünden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca normal bir SIM kart ile birlikte eSIM’i de kullanıyorsanız, mobil veri için hangi hattı kullanacağınızı seçebilirsiniz. Öte yandan otomatik geçiş özelliğini etkinleştirerek, bir hattın mobil bağlantı durumunun elverişli olmaması hâlinde diğer hattın verisini otomatik olarak kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER