Teknoloji

Samsung çeşitli Galaxy cihazları için güncelleme desteğini dört nesle çıkarıyor

samsung galaxy s22
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, geçen çarşamba günü düzenlenen Unpacked etkinliğinde Galaxy S22 serisi için dört nesil boyunca güncelleme desteğinin standart olacağını kaydetmişti. Samsung Türkiye de, bugün yayınladığı bir açıklamada, bu kapsamın S22 ötesine geçeceğini işaret etti. Şirket, belirli Galaxy cihazlarda One UI kullanıcı ara yüzü ve Android işletim sistemi için dört nesil boyunca güncelleme desteğini standart olarak sunacağını açıkladı. Güncelleme desteği Samsung Galaxy S serisi, Z serisi ve A serisi akıllı telefonların yanı sıra bazı Galaxy tabletler için de geçerli olacak.

Bu yeni standartla birlikte; daha önce üç nesle kadar güncelleme imkânı sunan Samsung, milyonlarca Galaxy kullanıcısının, güvenlik, üretkenlik, daha iyi kullanılabilirlik gibi en yeni özelliklere erişebilmesini sağlayacak. Samsung, Galaxy S serisi, Z serisi ve A serisi akıllı telefonların yanı sıra tabletlerin bir kısmı için de geçerli olacak bu uygulama, Galaxy ekosistemindeki diğer ürün serileri için de yaygınlaştırılacak.

Android işletim sistemi güncellemeleri sunmak üzere One UI aracılığıyla iş ortaklarıyla yakın bir iş birliği içinde çalıştığını belirten Samsung, ayrıca One UI Watch ve Wear OS Powered by Samsung için de dört yıla kadar güncelleme desteği sunacağını dile getirdi. Şirket böylece kullanıcıların en yeni Galaxy Watch özelliklerini keyifle deneyimleyebilmesini sağlayacak.

Samsung cihazlarında güvenlik desteği ve güncellemeleri 5 yıla çıkıyor

Samsung, daha uzun süre boyunca One UI güncellemeleri sağlamanın yanı sıra seçili Galaxy cihazlarının güvenliğini sağlamak üzere yeni güvenlik güncellemelerinin sağlandığı süreyi de beş yıla çıkarıyor. Bu güncellemeler, Samsung’un ödüllü güvenlik platformu ‘Samsung Knox’ ile birlikte potansiyel güvenlik tehditlerine karşı Galaxy cihazlarına daha güvenli ve uçtan uca koruma sağlamış olacak. Bunun yanında Samsung Galaxy Enterprise Edition kullanıcıları, Samsung Knox Suite çözümleri için bir yıllık lisans hakkı almak kaydıyla güvenlik güncellemeleri gibi birçok özelliğe erişebilecek ve cihazlarını izleyerek yönetebilecek.

Dört nesil One UI ve beş yıl boyunca güvenlik güncellemesi alacak Galaxy cihazlarından bazıları şöyle sıralanıyor:

  • Galaxy S Serisi: Galaxy S22, S22+, S22 Ultra’nın yanı sıra Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE ve yeni çıkacak S serisi cihazlar
  • Galaxy Z Serisi: Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 ve yeni çıkacak Z serisi cihazlar
  • Galaxy A Serisi: Yeni çıkacak olan A serisi cihazlardan bazıları
  • Galaxy Tabletler: Galaxy Tab S8, S8+, S8 Ultra ve yeni çıkacak Tab S serisi cihazlar

Dört yıla kadar One UI Watch ve Wear OS Powered by Samsung güncellemesi alacak Galaxy cihazları arasında da aşağıdakiler yer alıyor:

  • Galaxy Watch: Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic ve yeni çıkacak Galaxy Watch serisi cihazlar

Dört nesil boyunca One UI güncellemesi almaya uygun olmayan Galaxy cihazları ise üç nesil boyunca One UI ara yüzü güncellemesi almaya devam edecek.

Samsung Electronics Başkanı ve Mobil Deneyim Bölümü Başkanı TM Roh, güncelleme ve güvenlik destekleri ile ilgili, “Samsung olarak, Galaxy kullanıcılarına yenilikçi mobil deneyimleri süreklilik oluşturarak sunmak için çok çalışıyoruz. Samsung kullanıcılarının çoğu belli bir akıllı telefon modelini sevdikleri ya da sürdürülebilirliğe inandıkları için cihazlarını daha uzun dönemli olarak kullanmayı tercih ediyor. Biz de inovasyon konusundaki çabalarımızı bir adım öteye taşıyarak kullanıcılarımıza dört nesle kadar One UI güncellemesi sunuyor, mümkün olan en üst düzey mobil deneyimi yaşamalarını sağlıyoruz.” dedi.

İLGİLİ HABERLER