Teknoloji

Samsung Galaxy cihazları için özel bir işlemci hazırlayacak

samsung mobil

Samsung Electronics Başkanı TM Roh, şirketin Galaxy cihazlarının ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış bir uygulama işlemcisi hazırlayacağını açıkladı. Roh, söz konusu bilgiyi Oyun Optimizasyon Servisi skandalı konusunda şirket çalışanlarıyla yapılan bir toplantı sırasında verdi. Söz konusu işlemcinin özellikleriyle ilgili detaylar henüz bilinmiyor.

Samsung’un Exynos işlemcilerinin de neredeyse Galaxy serisi cihazlara özel olduğu söylenebilir. Bu işlemciler Samsung dışında sadece Vivo ve Meizu gibi üreticilerin bazı cihazlarında boy göstermişti. Ancak Exynos işlemciler şirketin mobil cihaz birimiyle iş birliği içinde geliştirilmiyor.

Samsung’un mobil cihaz birimi, işlemcilerde hangi özelliklerin bulunacağı ve neye öncelik verileceği konusunda söz sahibi değil. Bu da Exynos işlemcilerin Samsung’un amiral gemisi telefonlarındaki performansını etkiliyor. Örneğin, S22 serisinde Exynos 2200 işlemcili cihazların performansının Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili cihazların arkasında kaldığı belirtiliyor.

Bazı Samsung Galaxy S22 Ultra sahipleri telefonun GPS sinyalinde problemler olduğundan şikayet ediyordu. Bu şikayetler de Exynos markasının imajına Oyun Optimizasyon Servisi skandalının üstüne ekstra zarar vermişti. Samsung’un yeni hamlesinin bu zararı ortadan kaldırmaya ve temiz bir sayfa açmaya yönelik olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER