Teknoloji

Samsung Galaxy cihazları için iFixit ile tamir programı başlatıyor

samsung galaxy

Apple bu yıl içinde kullanıcıların cihazlarını servise götürmeden tamir edebilmesini mümkün kılacak bir programı hayata geçirmeyi planlıyor. Samsung da Galaxy cihazları için benzer bir programı iFixit’in desteğiyle sunmaya hazırlanıyor.

Programın detayları belirsizliğini koruyor. Ancak program kapsamında kullanıcılara cihazların orijinal parçalarının ve tamir araçlarının ulaştırılacağı, aynı zamanda adım adım tamir rehberinin sunulacağı belirtiliyor. Arka panel camı, şarj girişleri ve ekran montaj materyalleri programda kullanıcılara ulaştırılacak parçalar arasında yer alıyor.

Programın ilk etapta Galaxy S20 ve S21 serilerini ve Tab S7 Plus tableti kapsaması bekleniyor. S22 Ultra gibi yeni modellerin ilk etapta programda olması beklenmiyor. Uzun vadede programa daha fazla cihazın dahil edileceği belirtilirken, kullanıcıların bozuk parçaları geri dönüşüm için Samsung’a gönderebileceği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Samsung, evde tamir seçeneğini hem kolaylık hem de sürdürülebilirlik eksenli bir hamle olarak tanımlıyor. Kullanıcılar Samsung Galaxy cihazlarını elektronik atığa dönüştürmeden kendi imkanlarıyla onarma şansına sahip oluyor. Bunun “Tamir Hakkı” düzenlemesine ve savunmasına yönelik bir reaksiyon olarak değerlendirilebileceği de söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER