Manşetler

Galaxy serisine Android’li fotoğraf makinesi Samsung Galaxy Camera eklendi

Samsung, IFA öncesinde beklenen cihazlarından biri olan Galaxy Camera’yı da duyurdu. Android 4.1 ile çalışan ve 3G/4G mobil geniş bant desteğiyle gelen bu dijital fotoğraf makinesi cihaz üzerinde düzenleme yapma, sosyal paylaşım ve 21x optik zum yeteneğiyle dikkat çekiyor. Samsung Galaxy Camera’da 16 megapiksel arka aydınlatmalı CMOS sensör yer alıyor. Bu sensöre 23 mm geniş açılı lens ve giriş seviyesindeki kullanıcıların deneyimli fotoğrafçılar veya DSLR sahipleri gibi profesyonel seviyede fotoğraflar çekmelerine olanak sağlayacak Smart Pro sistemi eşlik ediyor. Kullanıcılar çektikleri ve isteğe göre düzenledikleri fotoğrafları Facebook ve Google+ gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinde, doğrudan kamera aracılığıyla paylaşabilecek.

Yazdır

4.8 inç’lik, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü, 308 ppi piksel yoğunluklu kapasitif dokunmatik ekrana sahip olan cihaz Android’in sayesinde gelen sesle kontrol desteğine sahip. Dört çekirdekli 1.4 GHz işlemciye sahip olan Galaxy Camera klasörleri otomatik olarak oluşturma, yüzleri tanıma ve konuma göre etiketleme yapma yeteneğine sahip. Ayrıca kullanıcıların çektikleri fotoğrafların üzerinden geçen cihaz silmek veya saklamak isteyeceğiniz fotoğraflar konusunda tavsiyelerde de bulunuyor.

Android’in varsayılan galeri uygulaması üzerinden çekilen fotoğraflarda gezinti yapmak mümkün. Bunun yanı sıra etiket bazlı arama özelliği sayesinde kullanıcılar belirli etkinliklere ait olan fotoğraflara da daha çabuk erişebiliyor. Cihazda 35 farklı fotoğraf düzenleme seçeneği bulunuyor. Parlaklık, kontrast ve filtreler bunların arasında yer alıyor. Ayrıca isteyenler Instagram gibi üçüncü taraf uygulamalardan da yararlanabilir. Android’in sahip olduğu doğal paylaşım yollarından Galaxy Camera kullanıcıları da yararlanabilecek, böylelikle çekilen fotoğrafları Facebook, Twitter veya Google+ gibi sosyal ağlar üzerinden paylaşmak mümkün olacak. Wi-Fi Direct ise cihazlar arasında paylaşıma izin verecek. Bu arada çekilen fotoğrafların bulut tabanlı depolama servislerinde saklanması da mümkün olacak.

galaxy-camera_d2

Samsung Galaxy Camera’da yer alan HSPA+ modem ve Wi-Fi desteği internet üzerinde gezinme, e-posta kontrolü, oyun, takvim gibi uygulamalara erişme fırsatı sunuyor. Bunun yanı sıra cihaza üçüncü taraf mobil uygulamaların indirilmesine de izin veriyor. microSD kart yuvasına sahip olan cihaz sahip olduğu HDMI çıkışı üzerinden TV’ye de görüntü aktarımında bulunabiliyor. Samsung Galaxy Camera’nın sahip olduğu Expert (Uzman) modu sayesinde fotoğraf çekimi sırasında açıklık, enstantane hızı, ISO ve bunun gibi ayarları manuel olarak yapmak da mümkün olacak. Ayrıca cihazda açılabilir Xenon flaş da bulunuyor.

samsung_galaxy_camera_specs

Samsung bu cihazı mobil operatörlerle işbirliği dahilinde sunmak için çeşitli görüşmeler yürütüyor. Fiyat konusunda şu an için bir şey söylemek güç. Samsung Galaxy Camera’nın 2012’nin dördüncü çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Galeri: Samsung Galaxy Camera
[nggallery id=1022]

İLGİLİ HABERLER