Manşetler

Samsung Galaxy C9 Pro Çin’de tanıtıldı: Qualcomm Snapdragon 653 işlemci, 6 GB RAM

samsung galaxy c9 proSamsung Galaxy C9 Pro, çeşitli sızıntı ve dedikoduların ardından sonunda resmiyet kazandı. Cihaz, sadece büyük ihtimalle satışa sunulacağı tek pazar olan Çin’de görücüye çıktı. iPhone 7 ya da makus talihli Galaxy Note 7 ile aynı seviyede bir cihaz gibi gözükmese de, Galaxy C9 Pro 6 GB RAM barındıran ilk Samsung akıllı telefonu olması nedeniyle dikkat çekiyor.

Galaxy C9 Pro’da 1920 X 1080 piksel çözünürlüklü 6 inç ekran bulunuyor. Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 653 işlemciyi, Adreno 510 grafik işlemcisi tamamlıyor. Özellikle Snapdragon 653’ün orta üst sınıf bir işlemci olması, Galaxy C9 Pro’nun performansına yönelik beklentileri artırıyor.

Galaxy C9 Pro, görüntüsü itibarıyla Samsung Galaxy serisindeki diğer telefonların karışımıymış gibi bir imaj çiziyor. Ancak Huawei’nin Mate serisi cihazlarından ve Oppo R9 Plus esintilerini görmek de mümkün oluyor.

Qualcomm Snapdragon 653 işlemci ve 6 GB RAM’i 64 GB dahili depolama alanı tamamlıyor. microSD kart ile dahili depolama alanı artırılabiliyor.

Cihazın hem arkasında hem de önünde 16 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Her iki kamera da f/1.9 diyafram genişlikli lens barındırıyor.

samsung-galaxy-c9-pro-211016-24000 mAh kapasiteli pil, piyasa standartlarında daha büyük olsa da, 6 inç ekranın güç ihtiyacını karşılamak için uygun bir tercih gibi gözüküyor. Ana ekran tuşuna yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı, üstte ve altta stereo hoparlörler, USB Type-C, çift SIM kart yuvası Galaxy C9 Pro’nun diğer özellikleri arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy C9 Pro altın ve roze altın renk seçenekleriyle geliyor

Samsung Pay desteği sunan telefon, kutusundan Android 6.0.1 işletim sistemiyle çıkıyor. Samsung’un TouchWiz kullanıcı arayüzü işletim sistemini tamamlıyor. Samsung Galaxy C9 Pro, altın ve roze altın renk seçenekleriyle Çin’de kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER