Teknoloji

Samsung Galaxy C55, Snapdragon 7 Gen 1 işlemciyle testten geçti

samsung galaxy m55 c55

Samsung Galaxy C55 hakkındaki söylentiler birkaç aydır etrafta dolaşıyor. Henüz resmiyet kazanmayan telefon hakkındaki sızıntılara da yenileri ekleniyor. Bu sızıntıların sonuncusunda Galaxy C55, Geekbench’in benchmark testinden geçti. Test sonucu telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 işlemcinin olduğu görülüyor.

Samsung’un kısa süre önce duyurduğu Galaxy M55 de Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Benchmark testine göre, Galaxy C55’te Snapdragon 7 Gen 1’e 8 GB RAM eşlik ediyor. Akıllı telefonun kutusundan Android 14 ile çıkacağı da bilinenler arasında yer alıyor. Bu işletim sistemini One UI 6.1 kullanıcı arayüzünün tamamlaması bekleniyor.

TENAA kayıtlarına göre, Galaxy C55’te 6.67 inç büyüklüğünde OLED ekran kullanıcıları karşılayacak. Bu ekran Full HD+ çözünürlük sunacak ve parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapacak. 8 megapiksel ön kameraya sahip telefonun arkasında 50, 8 ve 2 megapiksel kameralar kullanıcıları karşılayacak.

samsung galaxy c55

Sızan bilgiler, ön kamera dışında kullanıcıları Galaxy M55’tekine çok yakın bir donanımın karşılayacağını gösteriyor. Galaxy M55’in önünde 50 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. M55’te 45W şarj desteği sunulsa da, C55’in 25W şarj desteğiyle gelmesi bekleniyor.

Samsung Galaxy C55 ile bağlantılı bir model daha var

Galaxy C55 ile bağlantılı bir diğer model de Galaxy F55. Bu telefonun Galaxy C55 veya M55’in bölgesel bir versiyonu olması muhtemel görünüyor. Bluetooth SIG’de aynı sayfada gösterilen C55 ve F55’in birbirlerine daha yakın cihazlar olduğu tahmin ediliyor.

Samsung Galaxy C55 için bütün bu sızıntılara rağmen henüz bir işaret vermiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER