Teknoloji

Samsung Galaxy Buds Pro tanıtıldı: Aktif gürültü engelleme, 360 Audio, suya dayanıklılık

samsung galaxy buds pro

Samsung Galaxy Buds Pro, pek çok sızıntının ardından sonunda resmen gözler önüne çıktı. Galaxy S21 serisiyle birlikte Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıtılan kablosuz kulaklık, Galaxy Buds ailesinin en yeni üyesi olma özelliğini taşıyor.

Gürültü engelleme özelliğine sahip olan Galaxy Buds Pro, Buds Live ile Buds ve Buds Plus’ın tasarım unsurlarını birleştirerek yeni bir tasarım sunuyor. Samsung ortaya çıkan sonucun daha ergonomik olduğunun altını çiziyor. Ses kalitesinin arttığını belirten şirket, kulağa temasın azaldığını ve kulaklığın daha az çıkıntı yapacağını ifade etti.

Samsung, aktif gürültü engelleme özelliğini kullanışlı biçimde ilk defa Galaxy Buds Pro’da sunuyor. Galaxy Buds Live’da da bu özellik mevcut olsa da, açık tasarım nedeniyle gürültü engellemenin etkin biçimde işlemesi mümkün olmamıştı. Samsung, üçlü mikrofon sisteminin arka plan gürültüsünü yüzde 99 oranında azaltabileceğine dikkat çekiyor.

Samsung Galaxy Buds Live, aktif gürültü engelleme için yüksek ve düşük olmak üzere iki seviye sunuyor. Ortam sesi içinse dört farklı seviye mevcut. Böylelikle kullanıcılara dış dünyayla iletişim konusunda daha etkin bir kontrol imkanı sağlanıyor. Galaxy Buds Pro’da ses tespit özelliği de bulunuyor. Bu özellik kullanıcının konuşmaya başladığını algılıyor ve aktif gürültü engellemeden seçili ortam sesi moduna geçiş yapıyor. Kullanıcılar, Galaxy Buds Pro’nun normal işleyişe geri döneceği süreyi de belirleme imkanına sahip.

Samsung görüşme kalitesine vurgu yapmayı da ihmal etmiyor. Galaxy Buds Pro’da üç mikrofon ve ivme ölçer yardımıyla istenmeyen sesleri ayıklayan Voice Pickup Unit (Ses Kaldırma Birimi) isimli bir sistem bulunuyor. Dıştaki mikrofonlardan birisi, özellikle arka plan gürültüsünü bastırma görevini üstleniyor. Rüzgar sesini azaltmak için Samsung’un Wing Shield (Rüzgar Kalkanı) özelliği de Galaxy Buds Pro’da kullanıcıları bekliyor.

Samsung Galaxy Buds Pro Galaxy cihazları arasında kolaylıkla geçiş yapabilecek

Samsung, Galaxy Buds Pro’nun serinin en tatmin edici ses deneyimini sunduğunun altını çiziyor. 360 Audio özelliği altında Dolby Head Tracking (Baş Takibi) teknolojisini sunan Samsung, surround ses sistemleri gibi çok boyutlu bir deneyim oluşturabiliyor. Böylelikle kullanıcıların sesin yönünü hissetmesi mümkün hâle geliyor. Tüm Galaxy telefon ve tabletlerde kullanılabilecek olan 360 Audio’nun aktivasyonu Galaxy Wearable uygulaması üzerinden yapılabiliyor.

Galaxy Buds Pro, çok mikrofonlu ses kaydı gerçekleştirebiliyor. Bağlı Galaxy telefonla video kaydı yaparken insan sesleri de Samsung Galaxy Buds Pro ile kaydedilebiliyor. Söz konusu araçların Samsung Kamera uygulamasında çalıştığını hatırlatmakta fayda var.

samsung galaxy buds proGalaxy Buds Pro, Galaxy cihazlar arasında otomatik olarak geçiş yapabiliyor. Yani tablette bir video izlerken telefona çağrı geldiğinde kulaklık otomatik olarak telefona bağlanıyor. Telefon konuşmasının tamamlanmasının ardından yeniden tablete dönülüyor.

Samsung Galaxy Buds Pro için üç renk seçeneği sunuluyor

Galaxy Buds Pro, IPX7 suya dayanıklılık sertifikasına sahip. Bu Galaxy Buds serisi için dayanıklılıkta zirve niteliği taşıyor. Kulaklık, 1 metre derinlikte 30 dakika boyunca çalışmaya devam ediyor. SmartThings Find uygulaması da Galaxy Buds Pro’nun yerini tespit etmeye yardımcı oluyor.

Aktif gürültü engelleme ve Bixby’yi sesle uyandırma özellikleri çalışırken, Galaxy Buds Pro için 5 saat pil ömrü vadediliyor. Şarj kutusuyla birlikte bu süre 18 saate çıkıyor. Söz konusu özellikleri kapatıldığında ise çalışma süreleri sırasıyla 8 saat ve 28 saate yükseliyor. 5 dakikalık bir şarj, Samsung Galaxy Buds Pro ile 1 saat boyunca müzik dinlemeyi mümkün kılıyor. Şarj kutusunun pili kablosuz olarak doldurulabiliyor.

Samsung Galaxy Buds Pro için siyah, gümüş ve mor olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Kablosuz kulaklık Türkiye’de 15 Ocak’ta 1599 TL fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER