Teknoloji

Samsung Galaxy Buds Plus için yeni iddia

samsung galaxy buds

Samsung Galaxy Buds neredeyse bir yaşını doldurmak üzere. Bu nedenle kulaklığın yeni versiyonuna yönelik beklentinin artmasına şaşırmamak gerekiyor. Samsung Galaxy Buds Plus ismini taşıyacağı söylenen yeni versiyonla ilgili haberler daha önce gündeme gelmişti. Şimdi de, kablosuz kulaklıkla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

SamMobile sitesinde yer alan habere göre, Galaxy Buds Plus’ta aktif gürültü engelleme (ANC) özelliği bulunmayacak. Galaxy Buds Plus’ın 85 mAh kapasiteli bataryasıyla 12 saatlik bir kullanım süresi sağlayabileceği de haberde dikkat çekilen noktalar arasında bulunuyor. Bu da Galaxy Buds Plus’ın pil ömrünün selefini ikiye katlayacağı anlamına geliyor.

Galaxy Buds ile ilgili en belirgin şikayetlerden birisi, ses kalitesinin ortalama seviyede olmasıydı. Galaxy Buds Plus’ın ses kalitesini daha üst seviyeye taşıması bekleniyor. Ancak bu artışın nasıl sağlanacağı konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor.

Samsung Galaxy Buds Plus ne zaman tanıtılacak?

SamMobile’ın haberinde Galaxy Buds Plus’ta toplam dört mikrofonun yer alacağı belirtiliyor. Bu da kulaklıkla yapılan görüşmelerdeki kalitenin artması anlamına geliyor. Orijinal Galaxy Buds’ta iki adet mikrofon bulunuyor. Yine de; aktif gürültü engelleme özelliğinin olmayışı, Galaxy Buds Plus adına önemli bir eksik olacak gibi görünüyor. Bu durum, bazı müşterilerin tercihlerini Apple’ın AirPods Pro‘sundan yana kullanmasına da neden olabilir.

Galaxy Buds Plus’ın Samsung’un 11 Şubat’ta düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde tanıtılma ihtimali oldukça yüksek. Samsung’un aynı etkinlikte Galaxy S20 serisini ve yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip’in de tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER