Teknoloji

Galaxy Buds Plus’ın ilk deneyim videosu duyuru öncesinde ortaya çıktı

samsung galaxy buds plus

Samsung Galaxy Buds Plus, 11 Şubat’ta düzenlenecek Galaxy Unpacked 2020 etkinliğinde resmen gözler önüne çıkacak. Ancak kablosuz kulaklık için hazırlanan bir ilk deneyim videosu şimdiden internette boy göstermeye başladı.

WinFuture ekibinden Roland Quandt tarafından hazırlanan video, Galaxy Buds’ın bir süre önce internete sızan teknik özelliklerinin önemli kısmını doğruluyor. Hem video hem de Quandt’ın Twitter hesabında yaptığı paylaşımlar ise Galaxy Buds Plus’ın gerçek hayatta nasıl bir deneyim sağladığı konusunda fikir veriyor.

Quandt’ın paylaşımlarında Galaxy Buds Plus’ın pil ömrü, ses kalitesi ve görüşme kalitesi gibi konular hakkında fikir elde ediliyor. Tecrübeli editörün Galaxy Buds Plus’ı elde etme hikayesi ise oldukça ilginç. Kulaklık için ön sipariş verdiğini söyleyen Quandt, Galaxy Buds Plus’ın yanlışlıkla kendisine erken teslim edildiğini belirtti.

Quandt’ın verdiği bilgiye göre; Galaxy Buds Plus’ın pili, yaklaşık 3,5 saat boyunca yüksek sesle müzik dinlenmesinin ardından bile yüzde 54 doluluk oranına sahip. Bu süre, Samsung’un vadettiği 11 saatlik kullanım süresinin üçte birinden biraz fazlasına tekabül ediyor.

Galaxy Buds Plus’ın kulağa daha iyi oturacağı iddiası da daha önce gündeme gelmişti. Quandt’ın videosu da bu iddiayı doğruluyor. Kulaklığın kulağa iyi oturduğunu belirten Quandt, bu sayede aktif gürültü engelleme özelliğinin eksikliğinin de daha az hissedildiğini ifade etti. Bas seviyesinin biraz düşük olduğunu söyleyen Quandt, bunun da Galaxy Buds Plus’ın mobil uygulamasındaki EQ modu ile artırılabildiğini belirtti.

Quandt, Galaxy Buds Plus’ın telefon görüşmelerindeki performansını ise biraz eksik bulmuşa benziyor. Tecrübeli editör, aradığı kişilerin “Sesin telsizle konuşuyormuşsun gibi geliyor” dediklerini belirtti. Üçlü mikrofon kurulumuna rağmen ortam sesinin de bir problem olduğunu söyleyen Quandt, telefon görüşmelerini VoLTE ile hareket halindeki bir trende gerçekleştirdiğini ve bunun da kaliteyi etkilemiş olabileceğini belirtmeyi ihmal etmedi. Quandt’a göre, Galaxy Buds Plus karşı tarafın sesini ise net şekilde duymayı sağlıyor.

Samsung Galaxy Buds Plus Avrupa’da 169 avro karşılığında satılacak

Quandt’ın videosu ve paylaşımları, geçtiğimiz hafta Evan Blass tarafından sızdırılan özellikleri büyük ölçüde doğruluyor. Galaxy Buds Plus’ın her bir kulak topuzunda birer alçak frekans ve yüksek tiz hoparlörü bulunuyor. Samsung’dan verilen bilgiye göre, şarj kutusuyla birlikte Galaxy Buds Plus kullanıcılarına 22 saatlik bir deneyim süresi sağlanıyor. Qi kablosuz şarj ve Bluetooth 5.0 desteği de Galaxy Buds Plus’ın özellikleri arasında yer alıyor.

Quand tarafından verilen bilgiye göre, Samsung Galaxy Buds Plus, Avrupa’da 169 avro karşılığında satılacak. Orijinal Galaxy Buds, Avrupa’da 149 avroluk fiyat etiketiyle piyasaya çıkmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER