Teknoloji

Samsung’un yeni kablosuz kulaklığından ilk fotoğraf geldi

samsung galaxy buds
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung‘un yeni kablosuz kulaklığına ait olduğu söylenen ilk tanıtım fotoğrafı ortaya çıktı. Söz konusu kulaklığın Galaxy Buds adını taşıyacağı daha önce ticari marka başvurusu ve Bluetooth sertifikasıyla görülmüştü. Samsung Galaxy Buds sızan fotoğrafta Galaxy S10 olduğu düşünülen bir akıllı telefonun arka panelinde üstünde yer alıyor.

Bu yerleşim tercihi bilinçli yapılmış gibi görünüyor. Galaxy S10’un “PowerShare” olarak anılan bir teknolojiyle kablosuz şarj desteğine sahip cihazları şarj edebileceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Dolayısıyla Galaxy Buds’ın taşıma kutusunun da S10 sayesinde kablosuz olarak şarj edilebilmesi muhtemel görünüyor.

Benzer bir ilişki Huawei’nin geçtiğimiz sonbaharda tanıttığı Mate 20 Pro ve FreeBuds 2 Pro kablosuz kulaklık arasında da bulunuyor.

Samsung Galaxy Buds öncesinde başka kablosuz kulaklıklar da çıkarmıştı. Şirket bu alandaki macerasına 2016’da tanıttığı Gear IconX ile başlamıştı. Galaxy Buds, şirketin ürün portföyünü Galaxy markası adı altında toplamaya yönelik olarak attığı bir adım olacağa benziyor. Güney Koreli teknoloji devi, geçtiğimiz yıl itibarıyla Gear markasını kullanmaktan yavaş yavaş vazgeçmeye başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER