Teknoloji

Samsung Galaxy Book serisine 11. nesil Intel Core işlemcili üç yeni üye

galaxy book

Samsung, Galaxy Book serisine üç yeni model ekledi. Bunlar; Galaxy Book, Galaxy Book Odyssey ve Galaxy Book Pro 360 5G olarak sıralanıyor. Modellerin hiçbiri kullanıcıları çıldırtacak düzeyde özelliklere sahip olmasa da Samsung’un, Galaxy Book serisini meraklılar alanından ana akımın ilgisini çeken bir seri hâline getirme konusundaki son çabalarının doğal bir ilerlemesi gibi görünüyor.

En uygun model, 15.6 inçlik normal Galaxy Book gibi görünüyor. Bu, şu anda yurt dışında piyasada olan tek model, diğer iki ürün ise 11 Kasım’da raflarda yerini alacak. Şu anda ABD’deki Best Buy mağazalarında; 749,99 dolar karşılığında Core i5-1165G7, 8 GB bellek ve 256 GB depolama içeren konfigürasyon satılıyor. Bunun yanı sıra 999,99 dolar karşılığında Core i7-1165G7 / 16 GB / 512 GB yapılandırma içeren versiyon da var. Tasarım, malzeme, klavye, ekran ve diğer çeşitli özelliklerin yeterli olduğunu varsayarsak, bu özellikler için ödenecek fiyatlar makul gibi görünüyor.

galaxy book odyssey
Galaxy Book Odyssey

Fiyatlara ek olarak, Galaxy Book’un öne çıkan özelliği, sadece 0,61 inç kalınlığındaki gövdesidir ve bu da onu oldukça rahat taşınabilir hâle getiriyor. Samsung, bu bilgisayarların ağırlık bilgilerini paylaşmadı. Ayrıca bir nano-SIM ve bir microSD yuvasının yanı sıra iki USB-C, bir USB-A ve bir ses jakı içeren çekici bir bağlantı noktası seçimine sahiptir.

Fiyattaki artışla birlikte karşımıza, 1.399 dolar fiyatlı 15.6 inç Galaxy Book Odyssey çıkıyor. Bu, daha çok Intel’in H-Serisi işlemcileri ve Nvidia’nın GeForce RTX 3050 Ti’si ile yapılandırılabilen bir iş istasyonu aygıtıdır. Ayrıca 3050 Ti GPU da mevcut.

galaxy book pro
Galaxy Book Pro

Yine 1.399 dolardan başlayan fiyatlarla 13,3 inç Galaxy Book Pro 360 5G de var. Bu cihazın 5G olmayan sürümünün fiyatının 1.009.99 ABD dolarından başladığını belirtmekte fayda var. Bu nedenle, temel 5G modelinin özelliklerini henüz görmemiş olsak da, ekstra bağlantı için önemli bir fiyat ödenecek gibi görünüyor. Galaxy Book Pro Samsung’un çizim yapmaya ve not almaya olanak sağlayan S Pen ekran kalemiyle birlikte geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER