Teknoloji

Samsung Galaxy Book S: Surface’e karşı Microsoft destekli rakip

samsung galaxy book s go

Samsung‘un son Unpacked etkinliğinde gözler Galaxy Note 10 ve Note 10+‘ın üstünde olsa da, şirketin gözler önüne çıkardığı başka ürünler de vardı. Bu ürünlerden birisi de, ultra hafif dizüstü bilgisayar Samsung Galaxy Book S oldu.

Windows 10 işletim sistemli bir cihaz olan Galaxy Book S, Qualcomm Snapdragon 8cx işlemciye sahip. Unpacked etkinliğinde cihaz hakkında bilgi veren Samsung yöneticisi Hassan Anjum, Galaxy Book S’in işlemcisi nedeniyle “bir akıllı telefonun özüne sahip olduğunu” dile getirdi.

13.3 inç büyüklüğünde 720p çözünürlüklü bir ekrana sahip olan dizüstü bilgisayar, LTE bağlantı desteğine sahip. Samsung’dan verilen bilgiye göre, Galaxy Book S kullanıcılarına 23 saatlik bir pil ömrü vadediyor.

samsung galaxy book sSamsung’un Unpacked etkinliğinde Galaxy Book S’i tanıtabileceğinin sinyalleri birkaç gün önce verilmişti. Dizüstü bilgisayara ait olduğu söylenen fotoğraflar internette dolaşmaya başlamış ve Galaxy Book S’in “Samsung’un Surface Laptop’a cevabı” olacağı belirtilmişti.

Ancak Samsung’un Unpacked etkinliğinde Microsoft CEO’su Satya Nadella‘nın sahneye çıkması, iki şirket arasındaki işbirliğinin rekabetten daha kuvvetli olduğunu gösteriyor. Nadella, sahnede Galaxy Note 10 ve Galaxy Book S’te sunulacak özel Microsoft entegrasyonları hakkında bilgi verdi. Geliştirilmiş Outlook deneyimi ve Microsoft OneDrive hizmetleriyle eş zamanlama imkanı, söz konusu özel entegrasyonlar arasında bulunuyor. Yine de; Microsoft’un sağladığı bu özellikler, Galaxy Book S’i direkt olarak bir Surface rakibi hâline getiriyor.

Samsung Galaxy Book S ne zaman satışa sunulacak?

Samsung Galaxy Book S, önümüzdeki sonbaharda belli ülkelerde piyasaya sürülecek. Dizüstü bilgisayar, pembe altın ve gümüş renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER