Teknoloji

Samsung Galaxy Book S Intel’in Hybrid işlemcili ilk dizüstü bilgisayarı

samsung galaxy book s

Samsung en yeni dizüstü bilgisayar Galaxy Book S’i yurt dışında satışa sundu. Şirket bu cihazın Intel Hybrid Technology’li Core işlemcileri barındıran ilk cihaz olduğunun altını çiziyor. Daha önceki Galaxy Book S modelleri Qualcomm’un Snapdragon platformu üzerinde çalışıyordu.

Lakefield” olarak nitelendirilen bu yeni Intel işlemcileri ultra hafif cihazları çalıştırmak için tasarlandı. Bunları Lenovo ThinkPad X1 Fold ve çift ekranlı Surface Neo’da da görmeyi bekliyoruz. Bu işlemciler Intel’in ARM’a cevabı olarak nitelendiriliyor.

Intel, bir adet güçlü çekirdeği dört adet daha düşük güçlü çekirdekle birleştirerek işleri yürütüyor. Toplamda beş çekirdek ve beş yürütme birimli bir yapı tek bir plakada birleştiriliyor. Bu sayede daha küçük boyutlu cihazlar çok yüksek miktarda güce ihtiyaç duymadan veya pil ömrünü olumsuz şekilde etkilemeden çok yürütme birimli bir yapı sunabiliyor.

Intel başlangıçta iki adet 7W Lakefield yongasının çıkışını yaptı. Bunlar Core i5-L16G7 ve Core i3-L13G4 olarak sıralanıyor. Her iki yonga da Ice Lake nesliyle aynı mimariyi taşıyor ve Intel’in 11. nesil entegre grafik birimini ve Wi-Fi 6 desteğini içeriyor. Galaxy Book S’te ise i5 işlemci bulunuyor.

Galaxy Book S daha çok hareket hâlindeyken kullanım için tasarlanmış bir dizüstü bilgisayar. En kalın noktasında 1.78 cm kalınlığa sahip olan bu dizüstü bilgisayarın ağırlığı ise 900 gram civarında. Outdoor Mode olarak adlandırılan özel bir dış ortam modu ekran parlaklığının 600 nit seviyesine çıkarılmasını sağlıyor. Samsung, 42Wh kapasiteli pilin de uzun bir kullanım ömrü sunacağını belirtiyor.

Samsung Galaxy Book S ABD’de sadece Wi-Fi ile çıkıyor, ancak diğer ülke pazarlarında LTE modelinin de bulunacağı belirtiliyor. Intel işlemcili Galaxy Book S yurt dışında 949.99 dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER