Teknoloji

Samsung’dan S Pen destekli OLED ekranlı dizüstü bilgisayarlar geliyor

samsung chatgpt

Samsung, Galaxy Book Pro ve Galaxy Book Pro 360 adını taşıyacağı söylenen iki dizüstü bilgisayar üstünde çalışıyor. SamMobile sitesinin haberine göre, bu dizüstü bilgisayarlar OLED paneller ve S Pen desteğiyle gelecek. Galaxy Book Pro 360’ta 5G desteğinin bulunacağı da belirtiliyor. Bu iki dizüstü bilgisayara dair ilk işaretler geçtiğimiz ay ortaya çıkan Bluetooth sertifikalarında görülmüştü.

SamMobile’ın haberinde OLED panellerin çözünürlükleri veya yenileme hızları konusunda detay verilmiyor. Ancak dizüstü bilgisayarların 13.3 ve 15.6 inç ekranlara sahip olacağı söyleniyor. Dolayısıyla Samsung Display’in önümüzdeki ay geniş ölçekli üretimine başlayacağı 14 inç 90 Hz OLED ekranın bu cihazlarda kullanılması beklenmiyor.

Bunlar Samsung’un S Pen destekli ilk dizüstü bilgisayarları olmayacak. Şirket daha önce Galaxy Book Flex 5G’de S Pen desteği sunmuştu. Ancak şirket kısa süre önce S21 Ultra ile birlikte iki yeni S Pen’i tanıtmıştı.

Telefondan ayrı satılan standart S Pen’e ilerleyen aylarda S Pen Pro’nun da katılması bekleniyor. S Pen Pro’da Bluetooth ve hava hareketleri desteği mevcut. Samsung, S Pen desteğini daha fazla cihaz kategorisine getirmeyi planladığı bir süre önce açıklanmıştı.

Samsung Galaxy Book Pro 360 ve Galaxy Book Pro’nun Intel Core i5 ve i7 işlemci seçenekleriyle geleceği söyleniyor. Galaxy Book Pro 360’ın “ikisi bir arada” bir cihaz olacağı ve tablet formunda da kullanılabileceği belirtiliyor. Önümüzdeki dönemde Samsung’un yeni dizüstü bilgisayarlarına dair yeni detaylar duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER