Teknoloji

Samsung Snapdragon tabanlı yeni Galaxy Book Go dizüstü bilgisayarlarını tanıttı

samsung galaxy book go

Samsung Arm tabanlı işlemcilerle çalışan iki yeni Windows dizüstü bilgisayar duyurdu. Galaxy Book Go ve Galaxy Book Go 5G modellerinin her ikisi de Samsung’un kendi Exynos tasarımları yerine Qualcomm’un Snapdragon yongalarını kullanıyor.

Galaxy Book Go, yurt dışında 349 dolardan başlayan fiyatla sunulan giriş seviyesi bir model olarak nitelendiriliyor. Qualcomm’un geçen ay duyurduğu güncellenmiş Snapdragon 7c Gen 2 işlemcinin yanı sıra 4 GB veya 8 GB RAM ve 64 GB veya 128 GB eUFS depolama alanı seçeneklerine sahip. Ekran 14 inç 1080p LCD ve dizüstü bilgisayar 14,9 mm kalınlığında ve 1,38 kg ağırlığında.

Öte yandan Galaxy Book Go 5G ise, Qualcomm’un daha güçlü Snapdragon 8cx Gen 2 işlemcisini kullanıyor. Bu çipe sahip diğer dizüstü bilgisayarlar tam olarak birer güç santrali olmasa da, adından da anlaşılacağı gibi, bu cihaz 5G bağlantısı içeriyor. Entegre LTE modemli bir Snapdragon çipi üzerinde çalışmasına rağmen, 349 dolarlık Galaxy Book Go modeli aslında yalnızca Wi-Fi bağlantısı içeriyor.

samsung galaxy book go

Bunların dışındaki özellikler iki dizüstü bilgisayar arasında paylaşılıyor gibi görünüyor. Galaxy Book Go’da iki USB-C bağlantı noktası, bir USB-A bağlantı noktası, bir kulaklık girişi, 720p web kamerası ve bir microSD kart yuvası bulunuyor. Samsung, henüz Galaxy Book Go 5G için fiyat veya sürüm bilgisi vermedi, ancak 349 dolarlık Galaxy Book Go, 10 Haziran’da yurt dışında satışa çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER