Teknoloji

Samsung Galaxy Book Go için oklar mayıs ayını işaret ediyor

samsung galaxy book s go

Samsung’un Galaxy Book dizüstü bilgisayar serisini genişletmeyi planladığı bir sır değil. Şirketin Galaxy Book Pro ve Pro 360 üstünde çalıştığına dair haberler de kısa süre önce gündeme gelmişti. Yeni bir sızıntıya göre, Samsung bir taraftan da Galaxy Book Go isimli bir dizüstü bilgisayar hazırlıyor.

Galaxy Book Go’nun mayıs ayında Pro ve Pro 360 ile birlikte tanıtılacağı söyleniyor. Galaxy Book Go’nun “serideki en hızlı Qualcomm işlemci” ile geleceği de dizüstü bilgisayarla ilgili iddialar arasında yer alıyor.

Bu iddiaları WalkingCat rumuzlu duyumcu Twitter aracılığıyla paylaştı. Paylaşımdaki görsellerde hem Galaxy Book Pro’nun hem de Galaxy Book Go’nun özelliklerini görmek mümkün oluyor. Galaxy Book Go’da 14 inç büyüklüğünde Full HD bir ekranın bulunacağı ve dizüstü bilgisayarın Windows 10 Home ile çalışacağı belirtiliyor. Samsung’un bu modelde iki işlemci seçeneği sunacağı da iddialar arasında.

Bunlardan birinin Snapdragon 7c işlemci taşıyacağı ve bu işlemciye 4 GB LPDDR4x RAM ile 128 GB UFS depolama alanının eşlik edeceği söyleniyor. Diğer modelde ise Snapdragon 8CX işlemcinin Gen X olarak anılan yeni versiyonunun bulunması bekleniyor.

Samsung Galaxy Book Go için S Pen desteğinin sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor. Son sızıntı Pro ve Pro 360 modellerinin S Pen desteğiyle geleceğini göstermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER