Teknoloji

Samsung Galaxy Book Flex’e 11. nesil Intel Core işlemci ve 5G takviyesi

samsung galaxy book flex 5g

Samsung’un IFA 2020 dahilinde gerçekleştirdiği duyurular epey fazla, bunların arasında tablet ve telefonların yanı sıra bir başka taşınabilir ürün, Galaxy Book Flex’in 5G versiyonu bulunuyor. 2’si 1 arada Galaxy Book Flex 5G sayesinde kullanıcılar seyahat ettikleri her yere hızlı internet bağlantısını götürebilecek. Üstelik bu model Samsung’un 5G özellikli ilk dizüstü bilgisayarı olma özelliğini de taşıyor.

Evden çalışanlar için bile Galaxy Book Flex 5G’nin dikkate değer bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Yeni Flex modeli, Intel 11. Nesil işlemci barındıran ilk dizüstü bilgisayarlardan bir tanesi. Intel’in bu yeni işlemci serisi pil ömründen ödün vermeden dikkate değer performans artışı vadediyor. Samsung, tam olarak hangi işlemcileri kullandığını belirtmiyor, ancak bunların Intel’in daha hızlı Xe entegre grafik işlemci birimini barındıran Core i5 ve Core i7 modelleri olduğu düşünülüyor. Aynı zamanda Thunderbolt 4 desteğinin bulunmasını da bekleyebilirsiniz.

Ayrıca yeni Flex 13 megapiksel arka kameraya da sahip. Bu da telefona ihtiyaç duymadan yazılı notların veya yemek tariflerinin fotoğraflarının çekilmesini kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda yüzünüzden daha fazlasını paylaşmak istediğiniz görüntülü görüşmelerde de yardımcı olacaktır. Bu arada ön tarafta da 720p yüz kamerası bulunuyor.

Bu dizüstü bilgisayar Intel’in, Project Athena olarak adlandırılan projesi olan Evo’nun etiketini taşıyan ilk dizüstü bilgisayarlardan bir tanesi. Teknik özelliklere ek olarak, Evo etiketi sayesinde bu dizüstü bilgisayarın en az dokuz saat pil ömrü, 1080p ekran, bir saniyeden az zamanda açılma, pilde çalışırken daha fazla hız ve sadece 30 dakikadan az zamanda şarj ile dört saate varan çalışma imkanı sunan hızlı şarj gibi özelliklerin dizüstü bilgisayarda var olduğu tüketicilere gösterilecek.

Yukarıda saydığımız yeni özelliklerin dışında daha önce Galaxy Book Flex serisinde gördüğümüz çoğu özellik yine mevcut. 13.3 inç ekranlı sistemde S Pen var. Aynı zamanda Samsung Notes uygulamasının en son versiyonu da bulunuyor. Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, 16 GB’ye kadar RAM seçenekleri, 512 GB’ye kadar SSD seçenekleri de diğer özellikler arasında bulunuyor. Dizüstü bilgisayarın ağırlığı 1.3 kilogramın altında, ancak bu ağırlık onu tablet açısından ağır hâle getiriyor.

Samsung, Galaxy Book Flex 5G’nin ne zaman satışa çıkacağını ve ne kadara satılacağını açıklamadı. Ancak standart modellere göre daha pahalı olmasını bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER