Teknoloji

Samsung Galaxy Book 3 Go Snapdragon işlemci ve 5G desteğiyle resmiyet kazandı

samsung galaxy book 3 go

Samsung Galaxy Book 3 Go adını taşıyan uygun fiyatlı yeni dizüstü bilgisayarını gözler önüne çıkardı. Windows 11 işletim sistemiyle ve 5G desteğiyle gelen Galaxy Book 3 Go, 2022 çıkışlı Galaxy Book 2 Go’nun takipçisi olma özelliğini taşıyor. Yeni modelin selefiyle aynı Snapdragon işlemciyi taşıdığını belirtmekte de fayda var. Galaxy Book 3 Go’nun selefinden farklı olarak ne sunduğu çok açık olmasa da, Samsung’un bu dizüstü bilgisayarı Galaxy Book 3 serisini tamamlamak için çıkardığı söylenebilir.

Güney Kore fiyatı 557 bin 700 won (12647 TL) olarak belirlenen Galaxy Book 3 Go, 2 Ocak itibarıyla hem çevrimiçi hem de çevrimdışı kanallarda satışa sunulacak. Öğrencilere yönelik bir dizüstü bilgisayar olarak tanımlanan Galaxy Book 3 Go’nun ofis çalışanlarının da ikinci bilgisayarı olması hedefleniyor.

Samsung Galaxy Book 3 Go’da 14 inç büyüklüğünde IPS LCD ekran bulunuyor. Full HD çözünürlüklü bu ekranın üstünde parlamayı önleyici bir kaplama mevcut. 720p web kamerası, sayısal tuş takımı bulunmayan klavye ve büyük bir izleme dörtgeniyle gelen dizüstü bilgisayarda Qualcomm’un Snapdragon 7c+ Gen 3 işlemcisi kullanıcıları bekliyor. Bu işlemciye 4 GB LPDRRx RAM ve 128 GB eUFS depolama alanı eşlik ediyor. Galaxy Book 3 Go’da microSD kart yuvası da mevcut. Windows 11 Home işletim sistemiyle çalışan dizüstü bilgisayar; Buds Otomatik Değiştirme, Çoklu Kontrol, İkinci Ekran ve Hızlı Paylaşım gibi Galaxy ekosistemi özelliklerini de destekliyor.

samsung galaxy book 3 go

Samsung Galaxy Book 3 Go 45W hızlı şarj desteğiyle geliyor

Dizüstü bilgisayarda ayrıca kablosuz bağlantı için 5G, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.1 özellikleri bulunuyor. Kablolu bağlantı seçenekleri arasında bir adet USB-A bağlantı noktası, iki adet USB-C bağlantı noktası ve 3,5 mm konnektörlü bir kulaklık+mikrofon kombo girişi mevcut. 15.5 mm kalınlığındaki Samsung Galaxy Book 3 Go, tartıda 1.43 kilogram çekiyor. 45W hızlı şarj desteğiyle sadece 30 dakikalık bir şarj 8 saatlik kullanım süresi sağlıyor. 1.5W çift stereo hoparlör ile gelen dizüstü bilgisayar, hızlı şarj özelliğiyle selefinden ayrılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER