Teknoloji

Samsung Galaxy Book 2 ile Surface Pro 6’ya yanıt veriyor

samsung galaxy book 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy Book 2 ile Microsoft’un iki hafta önce gözler önüne çıkarttığı Surface Pro 6‘ya yanıt veriyor. Daima internete bağlı kalabilen Windows işletim sistemli cihazın kalbinde Qualcomm Snapdragon 850 yonga seti bulunuyor. Galaxy Book 2 yenilenen tasarımıyla Surface serisine bir hayli yaklaşıyor.

Samsung’dan yapılan açıklamaya göre, Galaxy Book 2 ile gigabit LTE seviyesinde bağlantı hızlarını görmek ve tek bir şarjla birden fazla iş günü boyunca çalışmak mümkün oluyor. Şirket, tek bir şarjın Galaxy Book 2’i 20 saate kadar çalışmaya yeteceğini belirtiyor.

Samsung Galaxy Book 2, Dolby Atmos desteğine sahip hoparlörler taşıyor. Hoparlörlerde ise Samsung’un AKG biriminin imzası bulunuyor. Kısacası Galaxy Book 2, Samsung’un amiral gemilerindekine benzer bir ses deneyimi vadediyor.

12 inçlik ekranın arkasında ise Surface serisindekine benzer menteşeli bir dayanak mekanizması bulunuyor. Bu mekanizma sayesinde ekranı neredeyse düz bir seviyede duruyormuş gibi ayarlamak mümkün oluyor. Kutudan çıkan klavye ise ekranın alt çerçevesine manyetik şekilde monte edilebiliyor.

Dayanak mekanizmasının ve yenilenen klavyenin kullanışlılık açısından orijinal Galaxy Book’a kıyasla bir ilerleme temsil ettiği söylenebilir. İlk Galaxy Book’ta iPad’dekine benzer şekilde katlandığında dayanak mekanizmasına dönüşen bir klavye bulunuyordu. Galaxy Book 2’nin OLED ekranı kullanıcılara 2160 x 1440 piksel çözünürlük sunuyor.

Samsung Galaxy Book 2 kutusundan Windows 10 S Modu ile çıkıyor. Dileyen kullanıcılar ekstra ücret ödemeden Windows 10’un tam sürümüne geçiş yapabiliyor. Ekranın arkasında sağ köşede bulunan parmak izi tarayıcısı ile Windows Hello’dan yararlanarak cihaza giriş yapmak mümkün oluyor.

Samsung Galaxy Book 2 kutusundan S Pen ile çıkıyor

Galaxy Book 2’de Qualcomm Snapdragon 850’yw 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. İki adet USB-C girişi ve bir microSD kart yuvası barındıran cihazda 8 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera bulunuyor. Samsung Galaxy Book 2 kutusundan tablet ve klavyeye ek olarak S Pen de çıkıyor. Fiyat etiketinde 1000 dolar yazacak olan cihaz, ABD’de 1 Kasım itibarıyla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER