Teknoloji

Samsung Galaxy Band Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılabilir

Samsung geçtiğimiz eylül ayında Galaxy Gear’ı tanıtımış ve önümüzdeki dönemde daha popüler hale gelmesi beklenen akıllı saat pazarına adımını atmıştı. Şirketin şimdi de Galaxy Band adı verilen bir sağlık takip cihazı üzerinde çalıştığı konuşuluyor. Dedikodulara göre, Samsung sağlık takip cihazını önümüzdeki şubat ayında gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtabilir.

samsung-galaxy-band-prototip-231213

Güney Kore menşeili internet sitesi DDaily tarafından Galaxy Band olarak anılan cihazın bir dizi akıllı takip sensörünü barındıracağı düşünülüyor. Galaxy S4’te de bulunan bu sensörlerin bazılarıyla hareket, basınç, nem gibi değerler takip edilebiliyor veya ölçülüyor. Ancak Samsung’un Galaxy Band’deki ana odak noktasının hareket olacağı ve şirketin M7 hareket işlemcisi sayesinde daha akıllı takip özelliklerine kavuşan iPhone 5s’e böyle cevap vereceği tahmin ediliyor.

Adımsayar özelliğinin ön plana çıkacağı düşünülse de, Galaxy Band’de yol tarif özelliklerinin de bulunması bekleniyor. Bluetooth aracılığıyla akıllı telefonla bağlantı kuracak olan cihazın gerekli navigasyon bilgilerini web’den çekmesi öngörülüyor. Şirketin yaptığı bir patent başvurusu da Galaxy Band’in olası kullanım şekli hakkında bilgi veriyor. Söz konusu başvuru dosyasında yer alan bir çizimde bisiklete binen bir kullanıcının bileğindeki takip cihazı ve sırt çantasında bulunan akıllı telefon Bluetooth aracılığıyla birbirine bağlanıyor. Samsung’un giyilebilir aksesuarlar alanındaki yeni hamlesinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek için ilk etapta önümüzdeki şubat ayını beklemek gerekiyor.

İlgili >> DDaily, Galaxy Club

İLGİLİ HABERLER