Teknoloji

Samsung Galaxy Alpha resmiyet kazandı: Metal gövde, 4.7 inç ekran, parmak izi okuyucu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-alpha-130814-2

Bir süredir dedikoduları ortalıkta dolaşan Samsung Galaxy Alpha nihayer resmiyet kazandı. Aslında Samsung’un bu akıllı telefonunun gelecek ay düzenlenecek Samsung Unpacked etkinliğinde duyurulması bekleniyordu, ancak Samsung bu lüks görünümlü metal gövdeli akıllı telefonunun duyurusu için birkaç hafta daha beklemedi.

Samsung Galaxy Alpha Samsung’un metal gövdeye sahip ilk akıllı telefonu olma özelliği taşıyor. Bu telefon muhtemelen eylül ayında çıkış yapacak iPhone 6 ile doğrudan rekabete girişecek.

Galaxy Alpha’da 4.7 inç, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü Super AMOLED ekran yer alıyor. 1.8 GHz sekiz çekirdekli veya 2.5 GHz dört çekirdekli işlemci seçenekleriyle sunulacak bu akıllı telefonda 2 GB RAM yer alıyor. En son Kategori 6 LTE desteği sayesinde teoride 300 Mbps varan dördüncü nesil veri iletişim hızlarına ulaşabilecek.

12 megapiksel arka kamerası gerçek zamanlı HDR özelliğine sahip, böylelikle ışık dengelemesi siz daha fotoğrafı çekmeden, sizin gözünüz önünde yapılıyor. Önde yer alan 2.1 megapiksel kamera da özçekimler için yeterli görünüyor.

Samsung Galaxy Alpha’nın da Galaxy S5’teki gibi parmak izi okuyucusu ve kalp hızı ölçeri bulunuyor. Ultra Güç Tasarruf Modu sayesinde tüm gün boyunca yüzde 10’luk güç tasarrufu sağlanabiliyor. Download Booster olarak adlandırılan özellik de Wi-Fi ve mobil şebeke bağlantılarını aynı anda kullanarak daha hızlı indirme imkanı sunuyor. Quick Connect ve Private Mod da Galaxy Alpha’nın diğer yazılım özellikleri arasında bulunuyor.

32 GB dahili hafızaya sahip olan Galaxy Alpha’da ek hafıza için bir microSD kart yuvası bulunmuyor. 1850 mAh kapasiteli bataryaya sahip olan bu telefon Android 4.4.4 KitKat OS ile yüklü gelecek.

Siyah, beyaz, altın, gümüş ve mavi renk seçenekleriyle Samsung Galaxy Alpha eylül itibarıyla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER