Teknoloji

Samsung Galaxy Alpha yerini Galaxy A serisine bırakıyor

samsung-galaxy-alpha-020115

Samsung Galaxy Alpha ile birlikte Güney Koreli şirketten metal kullanılmış bir telefon bekleyenler tatmin edilmişti. Yivlenmiş metal kenarlarıyla iPhone 5S’i andıran bu Samsung telefonu sayesinde iPhone hissi uyandıran bir gövdede Android’i kullanmanın çekiciliği gösterilmişti. Ne var ki, bu rüya bitmiş gibi görünüyor. Güney Kore merkezli yayın organı ET News’in haberine göre, Samsung Alpha üretimini sonlandırıp bunun yerine orta segment pazarına odaklanıyor.

Alpha’nın yerine Samsung A-serisi Galaxy cihazlarına odaklanacak. Aslında yeni duyurulan Galaxy A5 ile birlikte bunun işareti verilmişti. Alpha’daki gibi sekiz çekirdekli işlemci yerine, A5’in teknik özellikler listesinde daha düşük profilli bir işlemci ve buna uyacak diğer unsurlar yer alıyor. Doğal olarak fiyat da biraz daha aşağı iniyor.

Samsung Galaxy A5’in fiyatının yurt dışında 350-360 dolar etrafında olması bekleniyor. Bu da telefonu Moto X ve OnePlus One gibi orta segmentin diğer çekici cihazları arasına sokuyor. Aslında Samsung’un orta segmentte de hatırı sayılır seçenekleri çoktan bulunuyor, ancak bu segment geçen yıl yeni ve iddialı oyuncularla birlikte rekabetin daha çetin şekilde yaşandığı bir ortam hâline geldi. Samsung da 2015’te buna uygun şekilde hareket edecek.

Samsung Galaxy A5 ve devamındaki cihazların piyasada yayılmasına paralel olarak Galaxy Alpha’nın da yavaş yavaş ortadan kaybolması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER