Teknoloji

Metal kasalı Samsung Galaxy Alpha iPhone 6’nın işini piyasaya çıkışından önce bitirebilir

samsung coronavirus

samsung-logo-030714

Samsung’un önümüzdeki eylül ayında duyurulması beklenen iPhone 6 ile doğrudan rekabete girecek bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Güney Koreli medya kuruluşlarında yer alan haberlere göre, metal kasalı cihaz şirket içinde Galaxy Alpha adıyla anılıyor.

Artan eleştirilere rağmen, gözde akıllı telefonlarında plastik tercihinden vazgeçmeyen ve bu tercihi savunan Samsung’un metal tasarımlar üzerinde de çalıştığı söyleniyor. Galaxy Alpha isminin bir süredir konuşulan ve Galaxy S5 Prime ile Galaxy F adlarıyla anılan akıllı telefonun kod adı olabileceği de iddialar arasında yer alıyor. Galaxy Alpha iddialarını yayınlayan kaynaklardan ETNews özellikler konusunda bir bilgi vermezken, Korea Herald akıllı telefonun 6 mm.kalınlığında metal kasa, 4.7 inç Super AMOLED ekran ve Exynos 5 Octa işlemciyle geleceğini öne sürdü.

Kaynaklar söz konusu telefonun yakında Güney Kore’de ve diğer ülkelerde satışa sunulacağını belirtti. Galaxy Alpha ile 4.7 inç’lik Apple iPhone 6’nın işini daha piyasaya çıkmadan bitirmek isteyen Samsung’un 5.5 inç’lik iPhone 6’nın karşısına da Galaxy Note 4 ile çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER