Manşetler

Samsung Galaxy akıllı telefonlarının satışı Apple’ın şikayeti sonucu Avrupa’da yasaklandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Samsung’a karşı sürdürdüğü hukuk savaşında yeni bir başarı daha kazandı. Hollanda mahkemesi Apple’ın başvurusu sonucunda Samsung’un Galaxy S, Galaxy S II ve Ace akıllı telefonlarının satışının hemen hemen tüm Avrupa genelinde yasaklanması kararını aldı. Ne var ki, bu karar Samsung’un Galaxy tabletlerini kapsamıyor.

FOSS Patents sitesine göre bu geçici yasaklama kararı sadece Apple’ın özel bir yazılım patentinin geçerli olduğu Avrupa Patent Organizasyonu’na üye ülkelerde uygulanacak. Bazı ülkelerde ise Apple başvuruyu tamamlamadığı ve parayı ödemediği için patent geçerli değil. Söz konusu ülkeler arasında Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Litvanya, Letonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Slovakya ve İspanya yer alıyor.

Samsung’un Güney Kore’deki ana merkezi bu karardan etkilenmiyor, ancak şirketin Avrupa’daki ana dağıtım merkezinin Hollanda’da olduğuna inanılıyor. Bu durumda Samsung’un Avrupa’daki lojistik zincirini yasağın hayata geçeceği 7 hafta içinde yeniden organize etmesi gerecek. Karar için son tarih olarak 15 Eylül belirlenmiş, herhangi bir yasak kararının da 13 Ekimden sonra uygulanmasına karar verilmişti. Ancak Hollanda mahkemeleri kararını erken verdi ve sonuçta Samsung’a da yeniden organize olması için daha fazla zaman tanınmış oldu.

Apple daha önce de Almanya’da dava açmış ve Avrupa genelinde Samsung Galaxy Tab 10.1’in satışını durdurma kararı aldırtmıştı. Ne var ki, bu karar daha sonra sadece Almanya’da geçerli olacak hâle dönüştürülmüştü. Hollanda’da açılan dava işte bu davanın arkasından gelmişti.

İlgili – FOSS Patents

İLGİLİ HABERLER