Teknoloji

Samsung Galaxy AI yıl bitmeden 100 milyon cihaza ulaşacak

samsung galaxy ai

Samsung Galaxy AI kısa süre önce tanıtılan Galaxy S24 serisiyle birlikte gün yüzüne çıkmıştı. Google Cloud altyapısıyla çalışan Galaxy AI, 2024’ün ilk yarısı bitmeden daha eski modellerde de kullanıcıların karşısına çıkacak. Şirket yıl bitmeden Galaxy AI’ı 100 milyon cihaza ulaştırmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklama, Samsung’un mobil deneyimler biriminin başkanı TM Roh tarafından yapıldı. Roh, bu yıl bitmeden Galaxy AI’ı 100 milyon cihazda kullanıcılarla buluşturmayı hedeflediğini belirtti.

Açıklamasında Galaxy AI’ı geliştirme maliyetlerine değinen Roh, buna rağmen servisin 2025’e kadar ücretsiz olmaya devam edeceğini hatırlattı. Ücret tarifesiyle ilgili karar daha sonra verilecek.

Samsung Galaxy AI için ücret planlamasında kesin karar vermedi

Roh’un açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Analizimize göre mobil yapay zekaya yönelik çeşitli ihtiyaçlar var. Yani yapay zeka yeteneklerini ücretsiz kullanmaktan memnun olacak tüketiciler olacak. Daha sonra, daha güçlü yapay zeka yetenekleri isteyen ve hatta bunlar için para ödeyen müşteriler de olabilir. Dolayısıyla gelecekteki kararlarımızda tüm bu faktörleri dikkate alacağız.”

Roh, Samsung’un Hindistan’da dizüstü bilgisayar üretmeyi planladığını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER