Teknoloji

Samsung Galaxy Ace 3 resmen duyuruldu

Samsung giriş seviyesine hitap eden Galaxy Ace serisinin yen üyesi Galaxy Ace 3’ü resmen duyurdu. 4 inç’lik akıllı telefona ait bazı fotoğraflar geçtiğimiz günlerde internete sızmış ve cihaza dair dedikoduları alevlendirmişti. Çift çekirdekli 1 GHz işlemci barındıran akıllı telefonda 4 inç’lik WVGA ekran, 3G veya LTE bağlantı seçeneği, Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi ve Samsung’un TouchWiz arayüzü bulunuyor.

samsung-galaxy-ace-3-100613

Galaxy Ace 3’ün arkasında yer alan LED flaşlı 5 megapiksellik kameraya cihazın önündeki VGA kamera eşlik ediyor. Bağlantı özelliği olarak Wi-Fi Direct destekli Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0 ve USB 2.0’a sahip olan cihazda şu an için NFC desteği mevcut değil. A-GPS ve GLONASS özellikli Galaxy Ace 3’te ivmeölçer, dijital pusula ve yakınlık sensörü de yer alıyor. 3G bağlantı özellikli modelde 1 GB RAM ile birlikte 4 GB dahili hafıza bulunuyor. Ancak Samsung’dan yapılan açıklamada önceden yüklü gelen S Translator, S Voice, S Travel, Chat ON ve Samsung Hub gibi uygulamalar nedeniyle bu alanın sadece 1.77 GB’lık bir kısmının kullanıma açık olacağı belirtildi. Bu kısıtlı alanı artırmak isteyenlerse 64 GB’a kadar microSD desteğinden faydalanabilecek.

1500 mAh bir pile sahip olan Ace 3’te çift SIM desteği de mevcut. 8 GB’lık bir dahili hafıza desteği sunan LTE versiyon ilk etapta Birleşik Krallık’ta raflardaki yerini alacak. 121.2 x 62.7 x 9.8 mm. boyutlarında ve 115 gram ağırlığında olan Galaxy Ace 3’ün fiyatı hakkındaysa şimdilik bir bilgi verilmedi. Samsung’un 20 Haziranda düzenleyeceği Premiere 2013 etkinliğinde Ace 3’e dair daha fazla detayı açıklaması bekleniyor.

İlgili >> Samsung

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER