Manşetler

Samsung Galaxy A9’un arkasında neden dört kamera var?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung arkasında dört adet lens barındıran bir kamera sistemine sahip olan Galaxy A9’u duyurdu. Evet yanlış duymadınız, tam dört adet kamera. Sorabilirsiniz, bir akıllı telefonun arkasında gerçekten dört adet kamera sensörü bulunmasına ihtiyacınız var mı?

Doğrusunu söylemek gerekirse, Samsung Galaxy A9 “Instagram nesli” için tasarlandı. Bunun pratikte ne olduğu tam olarak bilinmese de, Instagram’da fazla beğeni toplayacak paylaşımlar için iyi bir kameraya ihtiyaç var. Samsung da dört kameranın bunu sağlayacağına inanıyor. Belki de şirket sadece dünyanın dört arka kameralı akıllı telefonunu üreterek ses getirmek istemiştir, bu da olabilir.

Telefonun arkasında düşey eksende sıralanmış olan kamera sisteminin başrol oyuncusu 24 megapiksel, f/1.7 diyafram açıklıklı sensör en tepede bulunuyor. Bu, genel görüntülerin ve düşük ışıkta çekimden sorumlu. 5 megapiksel çözünürlüklü, derinlik sensörü ise ana sensörle birlikte kullanılıyor ve arka planı bulanık, ya da Samsung’un deyimiyle Canlı Odak çekimler üretiyor. Böylelikle son zamanlarda oldukça moda olan bokeh fotoğraflardan çekebilirsiniz.

Üçüncü sensör ise 8 megapiksel çözünürlüklü, geniş açılı lens. Bunun 120 derecelik görüş açısı bulunuyor. Samsung’un iddiasına göre insanın gördüğüyle aynı seviyede görüşe sahip. Dördüncü sensör ise 10 megapiksel telefoto lens, bu da 2x optik zum sağlıyor. Aynı zamanda Galaxy A9’un önünde 24 megapiksel selfie kamerası da yer alıyor.

Samsung Galaxy A9, kasım sonu ya da aralık başı gibi Türkiye’de satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER