Teknoloji

Galaxy A90 5G ve Snapdragon 855 ile orta segmentte fark yaratacak

samsung galaxy a90 a

Samsung Galaxy A90 hakkındaki sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntıların en yenilerinden birinde, Galaxy A90’ın yeni Galaxy R serisinin ilk modeli olacağı iddia edilmişti. Ancak daha sonra bunun, bazı kaynakların pazarlama isimleriyle şirket içindeki kod isimlerinden kaynaklanan bir yanlış anlaşılma olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu yanlış anlaşılma, Galaxy A90’ın var olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Geliştirme çalışmaları devam eden telefonun yakında resmiyet kazanması bekleniyor. Ortaya çıkan yeni bir sızıntı ise hem telefonun varlığını doğruluyor hem de dikkat çekici teknik özelliklerini gözler önüne seriyor.

Galaxy A90’ın iki farklı versiyon ile kullanıcıların karşılarına çıkması bekleniyor. SM-A905 numaralı versiyon, Galaxy A90’ın 4G destekli versiyonu olacak. Bu telefonun 6.7 inç ekranı, parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapacak. Cihazın arkasında ise 48, 12 ve 5 megapiksellik lenslerden oluşan bir kamera modülü bulunacak. Sızan özellikler arasında “Tilt OIS” isminin varlığı dikkat çekiyor. Bu gizemli özelliğin ne işe yarayacağı konusunda şu an için ortada somut bir bilgi bulunmuyor.

SM-A908 numaralı versiyonda ise kullanıcılara 5G desteği sunulacak. Bu modelin arkasında 48, 8 ve 5 megapiksellik lenslerden oluşan bir kamera modülü yer alacak. Diğer teknik özelliklerin ise 4G versiyonuyla aynı olması bekleniyor.

Samsung Galaxy A90, Qualcomm’un amiral gemisi olan Snapdragon 855 yonga setini taşıyacak. Böylelikle Samsung, Qualcomm’un amiral gemisi işlemcisini ilk defa orta segmente götürmüş olacak. Galaxy A90’ın Snapdragon 855’in varlığıyla orta segmentte dengeleri değiştirmesi pek sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER