Teknoloji

Samsung Galaxy A9 Pro (2018) sızıntısı yeni teknik detayları gösteriyor

samsung galaxy a9s
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung geçtiğimiz hafta üç arka kameraya sahip ilk telefonu olan 2018 model Galaxy A7‘yi duyurmuştu. Ancak kamera konusunda ileriye doğru daha büyük bir adım atmaya hazırlanan Güney Koreli şirket, 11 Ekim‘e doğru gün saymaya devam ediyor. Söz konusu tarihte dört arka kameraya sahip olmasına artık kesin gözüyle bakılan Samsung Galaxy A9 Pro (2018) tanıtılacak.

Samsung’un dört kameralı modülde hangi lensleri tercih edeceğine dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. Güney Koreli şirketin dört lens konusunda da tercihini düşük kaliteli seçeneklerden yana kullanabileceği iddia edilmişti. Ancak gelen son haberler, bu iddianın pek de gerçeklik payı olmadığını gösteriyor.

Buna göre, dört lensli modülde ana kamera işlevini 24 megapiksel çözünürlüklü lens üstlenecek. 8 megapiksel çözünürlüklü sensör ise 120 derece süper geniş görüş açısı sağlayacak. 10 ve 5 megapiksel çözünürlüklü kameraların öncelikli görevi ise yakınlaştırma olacak. Akıllı telefonun önünde de 24 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunacak.

Samsung Galaxy A9 Pro (2018)’de bulunması beklenen diğer özellikler konusunda da detaylar yavaş yavaş netleşiyor. Buna göre, akıllı telefon 6.28 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü AMOLED bir ekrana sahip. Samsung’un cihazda Qualcomm Snapdragon 710 yonga setini tercih edeceğine dair iddialar gündeme gelse de, son işaretler telefonun Snapdragon 660 taşıyacağını gösteriyor. RAM kapasitesi konusunda 4 ve 6 GB, dahili depolama alanı konusunda ise 64 ve 128 GB seçeneklerinin bulunması bekleniyor. Enerjisini 3720 mAh kapasiteli pilinden alacak olan 2018 model Samsung Galaxy A9 Pro, kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacak.

Samsung Galaxy A9 Pro (2018) tasarım konusunda geçtiğimiz hafta tanıtılan yeni Galaxy A7’den fazla uzaklaşmayacak gibi görünüyor. Samsung’un sadece parmak izi tarayıcısını kenara yerleştirmek için arka panelde tutabileceği belirtiliyor. Telefonla ilgili tüm detayları görmek içinse 11 Ekim tarihini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER