Manşetler

Samsung Galaxy A9 Ön İnceleme

samsung galaxy a9 ön inceleme

Her bir akıllı telefon üreticisinin üzerinde en fazla durduğu özelliklerin başında kamera geliyor. Bunda haksız da sayılmazlar, çünkü akıllı telefonlarda kullanılan unsurların başında kamera geliyor ve Instagram gibi uygulamalar da en çok kullanılan uygulamaların başında geliyor. Çift lensli arka kamera artık bir standart hâline geldi, bazı üreticiler üç arka kameralı telefonlara yöneldiler. Durum böyleyken Samsung, dört arka kameralı Galaxy A9 ile karşımıza çıktı.

Galaxy A9 Malezya’da tanıtıldı. Ancak İstanbul’da Bağdat Caddesi’nde yeni açılan Samsung Deneyim Merkezi‘nde de aynı anda bir etkinlik gerçekleştirildi. Hemen sonrasında da Galaxy A9 ile tanışma ve kısa süreliğine de olsa deneyimleme fırsatı elde ettik.

Galaxy A9, sunduğu his bakımından daha önce incelediğimiz Galaxy A8 ve Galaxy A6+ gibi akıllı telefonlardan çok farklı görünmüyor. Sağlam hissettiren bu telefonun arkası da önü gibi camla kaplı. Cam yüzey çok kaygan değil, telefon elden kayıp gitmiyor. 6.3 inç gibi büyük bir ekrana sahip olmasına rağmen rahat bir kullanım sunduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki, bunda Galaxy Note 9 ve benzeri büyük ekranlı telefonları kullanmaya alışmamızın etkisi de büyük. Öte yandan telefon, S9 ve Note 9 gibi kuzenlerine göre daha inceymiş hissini veriyor.

samsung galaxy a9

Arkadaki dört kamera, S9 veya Note 9’daki gibi yatay eksende değil, düşey eksende sıralanıyor. Apple’ın iPhone’larındaki gibi sol üst köşeye yerleştirilmiş. Parmak izi okuyucusu yine arkada, işaret parmağının rahatlıkla erişebileceği bir yerde. Etrafında kamera olmadığı için, lensi parmak iziyle kirletme derdi de yok. Parmak izi okuyucusunu sevmeyenler için yüz tanıma ile ekran kilidi açma imkanı da mevcut durumda.

6.3 inç ekran Full HD+ çözünürlüklü ve Super AMOLED teknolojisine sahip. Samsung’un alıştığımız görsel deneyimini sunuyor. Çentik yok, bu durum bazı kullanıcıların çok hoşuna gidecektir. İçerideki bileşenlere baktığımızda, orta üst segment çizgisinde özelliklerin bulunduğunu görüyoruz. Snapdragon 660 işlemci, 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza mevcut. microSD kart yuvası da kapasitesi 512 GB’ye kadar olan kartları destekliyor. 3800 mAh kapasiteli pil de bir günü rahatlıkla çıkarır gibi görünüyor.

samsung galaxy a9

Tabii ki, Galaxy A9’un en önemli silahı, sahip olduğu kamera sistemi. Normalde üreticiler ikinci arka kamera için optik zum, geniş açı ya da derinlik gibi niteliklerden sadece bir tanesini tercih eder. Samsung, dört arka kamerayla hepsini birden tercih ediyor. 24 megapiksel, f/1.7 diyafram açıklıklı ana kamera normal çekim işlerini üstleniyor. 8 megapiksel, f/2.4 ultra geniş açılı, 10 megapiksel, 2x optik zum, f/2.4 telefoto ve 5 megapiksel, f/2.2, derinlik algılamalı lens üçlüsü ana kameraya eşlik ediyor. Önde de 24 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı selfie kamerası bulunuyor.

Kamera uygulaması, daha önce S9 veya Note 9 gibi telefonlarda gördüğümüz arayüze sahip. Note 9 ile tanıştığımız Görsel Zeka modu burada da mevcut. Bunun dışında Otomatik modda, LG’nin çift kameralı telefonlarında gördüğümüz tarzda bir geçiş düğmesi var. Böylelikle standart, ultra geniş açı veya optik yakınlaştırma arasında hızlı geçiş yapılıyor. Canlı Odak modu da mevcut. Galaxy A9’un deneyimlediğimiz versiyonu henüz tam olarak hazır olmadığı için, kamera performansı hakkında bir yorumda bulunmamak en iyisi olacaktır. Eğer detaylı inceleme için gelirse, o zaman kameralar hakkında çok daha net bir tablo çizmek mümkün olacaktır.

samsung galaxy a9

Samsung yöneticisi DJ Koh, geçtiğimiz haftalarda verdiği bir demeçte üst sınıf telefonlarda sunmayı planladıkları özellikleri öncelikle daha alt segmentlerde, örneğin Galaxy A serisinde deneyebileceklerini belirtmişti. Galaxy A9’daki dört arka kamera ve Galaxy A7’de sağ kenara yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu bunun gerçek hayata yansımaları olabilir.

Eskiden Galaxy A9 model telefonlar Türkiye’ye gelmezdi. Ancak üst sınıf telefonların fiyatlarının çok yüksek seviyelere çıkması nedeniyle Samsung, Galaxy A serisine pazarlama stratejisinde daha fazla yer vermeye yönelmiş gibi görünüyor. Galaxy A9’un Türkiye’deki performansında, arkadaki dört kameradan daha çok, fiyat belirleyici olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER