Teknoloji

Samsung Galaxy A8 ve A8 Plus çift ön kameralarla gelecek

Samsung’un yeni nesil Galaxy A serisi akıllı telefonları önümüzdeki ocak ayında çıkış yapacak gibi görünüyor. Android Police sitesinin belirttiğine göre, bir kullanım kılavuzu Samsung’un web sitesine yüklendi. Bu kılavuzda Samsung’un gelecek yılki A serisi telefonlarında neler bekleyebileceğimize dair bazı detaylar bulunuyor.

Görünüşe göre, bu telefonların en çok öne çıkan özelliği önde yer alan çift kamera olacak. Böylelikle selfie fotoğraflarda da Canlı Odak özelliği kullanılabilecek. Ne var ki, bu kameraların çözünürlüğü konusunda henüz herhangi bir bilgi verilmiyor.

Öte yandan kullanım kılavuzunda telefonların ekranlarının 18:9 görüntü oranına sahip olacağı belirtiliyor. Dolayısıyla Samsung’un yeni telefonları bir önceki yılın eğilimini takip edecek ve inceltilmiş ekran çerçeveleriyle gelecek. Parmak izi okuyucusu da arkaya atılacak gibi görünüyor. Bu sensörün yeri de kameranın altı olacak. Bu durumda Note 8 veya S8 gibi modellere göre daha az zahmetle sensöre erişilebilecek.

Telefonların adlandırma biçiminin de değişeceği konuşuluyor. Bu yılın A5 ve A7 modellerinin gelecek yılki takipçileri A8 ve A8 Plus olacak. Ayrıca kullanım kılavuzunda bu telefonların kutudan Android 7.1.1 Nougat ile yüklü olarak çıkacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Samsung Pay ve Bixby gibi özellikler de desteklenecek.

USB-C portu üzerinden şarj, 3.5mm kulaklık jakı gibi unsurlar gelecek yılın A serisi telefonlarında da bulunacak. Bu telefonların önümüzdeki ay, CES 2018 ile birlikte resmiyet kazandığını ve iki ay içinde Türkiye’de de satışa sunulduğunu görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER