Teknoloji

Samsung Galaxy A8+ (2018) ön inceleme videosunda ortaya çıktı

samsung galaxy a8+ (2018)2018’e doğru geri sayımda sona yaklaşılmasıyla birlikte Samsung’un yeni Galaxy A serisi telefonlarını bekleyenlerin heyecanı da artıyor. Güney Koreli şirketin söz konusu telefonları  önümüzdeki yılın ilk günlerinde tanıtması bekleniyor. Bu telefonlardan biri olacağı söylenen Samsung Galaxy A8+ (2018) internete sızan bir ön inceleme videosuyla ortaya çıktı. 3 dakika uzunluğundaki videoda telefonu farklı açılardan görmek mümkün oluyor.

Videonun prodüksiyonu biraz düşük olsa da, görüntü kalitesinin kabul edilebilir bir seviyede olduğunu söylemek gerekiyor. Eksiklerine rağmen, video potansiyel kullanıcıları neyin beklediğini büyük ölçüde gözler önüne seriyor. Videoyu yayınlayan kişi, telefonun tasarımını göstermenin yanı sıra bileşen listesini de izleyicilerle paylaşıyor.

Galaxy A8+ (2018), 6 inç büyüklüğünde Super AMOLED Sonsuz Ekran ile gelecek. Bu ekran, 2220 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olacak. Akıllı telefonun arkasında f/1.7 diyafram genişliği ve optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 16 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunacak. Telefonun önünde ise 16 ve 8 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kamera yer alacak.

Akıllı telefonun kalbinde Samsung’un kendi üretimi olan 2.2 GHz, sekiz çekirdekli Exynos 7885 işlemci bulunacak. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Dahili depolama alanı, microSD kart desteğiyle 256 GB daha artırılabilecek. Hızlı şarj desteğine sahip 3500 mAh kapasiteli pil ve IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikası da telefonun özellikleri arasında yer alıyor. Cihazın arka panelindeki parmak izi tarayıcısı da videoda görülüyor.

Samsung Galaxy A8+ (2018) ne zaman resmiyet kazanacak?

Samsung Galaxy A8+ (2018) büyük ihtimalle ocak ayının ilk günlerinde resmiyet kazanacak. Ancak akıllı telefonun 2017’nin son günlerinde duyurulup satışa çıkabileceği de iddialar arasında yer alıyor. Telefonun yurt dışındaki fiyat etiketinde ise 600 dolar seviyesinde bir rakamın yazacağı söyleniyor. Bu iddianın doğru olup olmadığını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER