Manşetler

Samsung Galaxy A8 büyük ekran ve metal gövdeyle geliyor

samsung-galaxy-a8-150715-1

Bir süredir çeşitli fotoğrafları ve teknik özellikleri sızan Samsung Galaxy A8 nihayet resmiyet kazandı. Samsung, Galaxy A8 ile birlikte üst sınıf ve orta sınıf Android telefonları arasındaki açığı biraz daha kapatıyor. Tasarımıyla Samsung Galaxy Note 5’in işaretlerini veren Samsung Galaxy A8, aynı zamanda Galaxy S6’dan bazı izler taşımasıyla da dikkat çekiyor.

Samsung Galaxy A8 orta segmente katabileceğimiz bir akıllı telefon olsa da, görünüş itibarıyla üst sınıf akıllı telefon olarak nitelendirilebilir. Daha önce üst sınıf akıllı telefonlarında bile plastiği tercih eden Samsung, artık metale daha fazla yer veriyor, sadece üst sınıfta değil, orta segmentte bile metali temel malzeme olarak belirliyor.

samsung-galaxy-a8-150715-3

Samsung’un orta segment A serisinin amiral gemisi olarak nitelendirebileceğimiz Samsung Galaxy A8’de 5.7 inç, 1080p OLED ekran, Qualcomm Snapdragon 615 işlemci, 2 GB RAM, 16 veya 32 GB dahili hafıza, 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası, 3050 mAh kapasiteli pil gibi başlıca teknik özellikler bulunuyor.

Galaxy A8’in arkasında 16 megapiksel, f/2.2 diyafram açıklıklı, 1080p/60fps ve 4K video kayıt yetenekli kamera bulunuyor. Öndeki 5 megapiksel kamera ise f/1.9 diyafram açıklık değerini bünyesinde barındırıyor.

A8’in önünde bulunan ana ekran tuşuna parmak izi okuyucusu da entegre edilmiş. Metal gövde ise 5.9 mm. kalınlığındaki profiliyle Galaxy A8’i en ince Android telefonlardan biri yapıyor.

samsung-galaxy-a8-150715-2

İşlemcisi Snapdragon 615 yerine daha üst sınıf bir işlemci olsaydı, Samsung Galaxy A8’i rahatlıkla üst sınıf Android telefonlar arasına yerleştirmek mümkün olurdu. Galaxy A8 teknik özellikler itibarıyla geçen yılın amiral gemisi Galaxy S5 ile aynı seviyede görünüyor. O telefonun metal gövdelisi şeklinde bir tanımlama bile yapılabilir.

Kenardan kenara uzanan ekranı sayesinde Galaxy A8 biraz da Samsung Galaxy S6 edge’i andırıyor. Buna rağmen Galaxy A8’de S6 edge’de olduğu gibi kavisli kenar ekranları bulunmuyor.

Samsung Galaxy A8 şu an için sadece Çin’e özel bir telefon gibi görünüyor. Ancak önümüzdeki birkaç ay içinde bu telefonu uluslararası pazarda görebiliriz. Türkiye de Samsung Galaxy A8’in piyasaya çıkacağı muhtemel ülkeler arasında yer alıyor. Fiyat bilgisi de piyasaya çıkış zamanı yaklaştıkça netleşecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER