Teknoloji

Samsung Galaxy A8 orta segment Galaxy S6 olacak gibi

samsung-galaxy-a8-080715-1

Samsung Galaxy A8 merakla beklenen akıllı telefonlar arasında yer alıyor ve bu akıllı telefonla ilgili sızıntılar bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Geçen ay Çin’in telekomünikasyon kuruluşu TENAA’nın başvuru kayıtlarında rastlanan bu telefon Samsung Galaxy S6’nın daha mütevazı bir versiyonu havasını taşıyordu.

Görünen o ki, bu nitelendirme doğruluk payı içeriyor, ancak bunu hemen olumsuz olarak algılamanın gereği yok. Orta segment akıllı telefonun henüz son hâlini almamış versiyonunun ön inceleme fotoğrafları internete düştü ve bunlar sayesinde cihazla ilgili daha fazla ipucu elde etmek mümkün oluyor.

Aşırı derecede ince profiline ek olarak, Galaxy A8 gerçekten de Galaxy S6’nın biraz daha düşük profilli teknik özelliklere sahip, aynı zamanda daha düşük fiyatlı versiyonu versiyonu olacak gibi görünüyor.

samsung-galaxy-a8-080715-11

Galaxy A8’in 5.7 inç ekranı olacak, ancak S6’nın Quad HD ekranının aksine 1080p Full HD çözünürlüklü bir ekran göreceğiz. Orta segment telefon olarak değerlendirilmesine rağmen, Galaxy A8’in sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemciye ve 2 GB RAM’e sahip olacağı belirtiliyor. Ayrıca 3050 mAh gibi, Galaxy S6’dakinden daha yüksek kapasiteli pil de bulunacak.

Tasarım bakımından S6 ve A8 birbirine benziyor. Galaxy A serisinin ürünlerinde de metal veya sahte metal ağırlıklı şekilde kullanılıyor, bu açıdan Galaxy S6 ile epey örtüşüyor. Ne var ki Galaxy A8, Galaxy S6’nın kavisli hatlarının aksine selefleri gibi yivlenmiş kenarlara sahip olacak gibi görünüyor. Kalınlık da her iki telefon arasındaki önemli farklardan bir tanesi ve bu açıdan fark Galaxy A8 lehine olacak. Bu telefon 5.9 mm. kalınlıklı gövdesiyle S6’dan 1 mm. ince olacak.

samsung-galaxy-a8-080715-5

Temel özellikler bakımından her iki telefon benzer görünüyor. Galaxy A8’de de parmak izi okuyucusu bulunacak. Kameralar da hemen hemen benzer görünüyor, arkada 16 megapiksel, f/1.9, önde ise 5 megapiksel kamera yer alacak.

Samsung’un Galaxy A8’i 15 Temmuz tarihinde Çin’de duyurması bekleniyor. 17 Temmuzda da bu ülkede satışa sunulacağı söyleniyor. Galaxy A8’in Çin dışındaki ülkelerde ne zaman satışa sunulacağı şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER