Manşetler

Video: Samsung Galaxy A8 Kutusundan Çıkıyor

Samsung’un Galaxy A serisi çıktığı zamandan bu yana iyi bir performans sergiliyor. Akıllı telefona çok fazla para vermek istemeyen, ancak hem tasarım hem de teknik özellikler bakımından doyurucu bir telefon isteyenler için Galaxy A, Galaxy S serisinin daha uygun fiyatlı bir alternatifi oldu.

Samsung 2018 yılında Galaxy A serisini yeniden düzenledi. Geçmişte var olan A3, A5, A7 modellerinin yerine bu yıl Galaxy A8 ve A8+ olmak üzere iki farklı model görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde yapılan Türkiye lansmanı sırasında Galaxy A8 ve Galaxy A8+ modellerini ön incelemeden geçirmiştik. Şimdi Galaxy A8 test merkezimize ulaştı. Detaylı incelemesini çok yakında Teknoblog’da bulacağınız bu telefonun kutu açılımını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Her zaman olduğu gibi, ilk turu da birlikte atıyoruz.

Galaxy A8’in beyaz renkli kutusunun kapağını kaldırdığımızda bizi ilk karşılayan; içinde SIM kart iğnesi, garanti belgesi ve Türkçe, İngilizce hızlı başlangıç kılavuzlarını bulunduran bir zarf oluyor. Bunun altında ise simsiyah bir Galaxy A8 bulunuyor. Telefonun altında ise hızlı şarj özellikli USB şarj adaptörünü, USB-C kablosunu ve kulaklıkları görüyoruz. Her ne kadar Samsung, S8 ve Note 8 modellerindeki gibi AKG kulaklıklar koymasa da, beyaz renkli kulaklıklar kulak kanalını tamamen tıkacak biçimde silikon topuzlarla geliyor. Ayrıca kablosunda ses kontrolleri de mevcut. Bu arada Samsung, her zaman olduğu gibi microUSB-USB-C adaptörünü de eklemiş.

Galaxy A8, tasarım açısından Galaxy S8’e benziyor. Ön yüzde, 18.5:9 görüntü oranlı, 1080 x 2220 piksel Super AMOLED ekran, ince bir ekran çerçevesiyle çevrilmiş. Ancak bu çerçeve, ekranın üst ve alt kısımlarında S8’inkine göre daha geniş bir alana sahip. Ekranın altında herhangi bir tuş ya da bileşen yok, üstte ise Samsung biri 16, diğeri 8 megapiksel çözünürlüklü iki adet kameraya yer veriyor. Arkada ise parmak izi okuyucusu, 16 megapiksel çözünürlüklü kameranın altında yer alıyor. Galaxy S8 ve Note 8 gibi modellerde parmak izi sensörü daha yukarıda, kameranın yanındaydı. Samsung, bu sefer sensörü daha makul, rahatlıkla erişilebilir noktaya yerleştirmiş. Parmak izi okuyucusunun yanı sıra yüz tanıma da mevcut.

Galaxy A8 ile ilgili daha fazla ayrıntıyı ve izlenimlerimizi çok yakında yayınlayacağımız detaylı Samsung Galaxy A8 incelemesine bırakalım. İyi seyirler!

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER