Teknoloji

Samsung Galaxy A73 5G Bluetooth sertifikasını aldı

samsung galaxy a73

Samsung Galaxy A73 5G hakkındaki haberler geçtiğimiz yılın eylül ayından bu yana etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun çıkışının yaklaştığını gösteren işaretlere her gün bir yenisi ekleniyor.

Bunların en yenisi, akıllı telefona ait olan Bluetooth sertifikası oldu. Bluetooth SIG’nin kaydında A73 5G iki farklı model numarasıyla görülüyor. Bu model numaraları SM-A736B ve SM-A736B_DS. İkinci model numarasının telefonun çift SIM destekli versiyonuna ait olduğunu belirtmekte fayda var.

Bluetooth sertifikasında A73 5G’nin teknik özellikleriyle ilgili detaylı bilgiler bulunmuyor. Ancak akıllı telefon daha önce SM-A736B model numaralı versiyonuyla Geekbench’in benchmark testinden geçmişti. Benchmark testi Qualcomm Snapdragon 778G işlemci, 8 GB RAM ve Android 12 gibi özellikleri göstermişti.

samsung galaxy a73 5gSızıntılara göre, A73 5G’de 6.7 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz AMOLED ekran mevcut. Dahili depolama alanı 128 GB olan telefonun IP67 sertifikasına sahip olacağı söyleniyor. 25W şarj desteğine sahip 5000 mAh pil de telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Akıllı telefonun dörtlü arka kamera sisteminde 108 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayı 12, 8 ve 2 megapiksel çözünürlüklü sensörler tamamlayacak.

Samsung Galaxy A73 5G için henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak sızıntıların artması, akıllı telefonun resmiyet kazanmasının çok da uzak olmadığı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER