Manşetler

Samsung Galaxy A72 Kamera Özellikleri: Snapchat ile Eğlence dorukta

samsung galaxy a72 kamera özellikleri

Samsung Galaxy A72‘nin arkasına baktığımızda dört kameranın bulunduğunu görüyoruz. Bu kameralar yeniden tasarlanmış ve arka yüzle büyük bir uyum gösteren kamera modülüne yerleştirilmiş. Bu kamera sisteminin başrolünde 64 megapiksel, f/1.8 diyafram açıklıklı ve optik görüntü sabitleme özellikli ana kamera yer alıyor. 12 megapiksel çözünürlüklü ve 123 derecelik görüş açısına sahip ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel makro lens de kamera sisteminin diğer elemanları arasında yer alıyor. Öte yandan Galaxy A72, 8 megapiksel çözünürlüklü ve optik görüntü sabitleme özelliğine sahip olan telefoto kamera barındırıyor. Bu telefoto kamera sayesinde 3 kat optik yakınlaştırma yapılabiliyor. Öte yandan 30 kata kadar Space Zoom özelliğinden de yararlanabiliyorsunuz. Ön tarafa baktığımızda ise, Samsung’un Sonsuz-O olarak adlandırdığı ekranda bulunan kamera deliğine yerleştirilmiş, 32 megapiksel selfie kamerasını görüyoruz.

samsung galaxy a72 inceleme

Bu güçlü kamera sistemi, Samsung Galaxy A72’nin üst sınıf akıllı telefonlarda gördüğümüz tarzda bir kamera deneyimi sunmasına olanak sağlıyor. Sezgisel kullanıcı arayüzüne sahip olan ve kısa sürede kullanmaya alışabileceğiniz bir Kamera uygulaması bulunuyor. Ekranın bir kenarına çekim tuşu, kamera değiştirme kontrolü, Galeri kısayolu yerleştirilmiş. Bunun yanı sıra sürükleyerek rahatlıkla geçiş yapabileceğiniz çekim modları da bu kenarda yer alıyor. Ana, telefoto, ultra geniş kameralar arasında hızlı geçişi, yakınlaştırma ve daha geniş açıyı sağlayan kontrolü de çekim modlarının hemen yanında görüyoruz. Ekranın diğer kenarında ise en çok ihtiyaç duyacağınız kontroller, anlaşılır simgeleriyle gösteriliyor. Filtreler, görüntü oranı, zamanlayıcı, flaş ve kamera ayarları dikkat çeken kontroller arasında bulunuyor. Kamera ayarları içinde sunulan kontrollerle Galaxy A72 ile fotoğraf ve video deneyimini özelleştirebilir, zengin ayarları rahatlıkla düzenleyebilirsiniz.

Samsung Galaxy A72 İncelemesi

Galaxy A72’nin kamera ayarları içine baktığımızda, en başta gördüğümüz akıllı özellik Görsel zekâ oluyor. Görsel zeka, çekimlerinizi sahne için otomatik olarak optimize ediyor. 30 farklı yapay zekâ kategorisinin bulunduğunun altını çizelim. Bir yemek, bir manzara, bir çiçek; ne çekiyorsanız; Galaxy A72 bunu tanıyor ve sahnenin pozlama, renk ve diğer ayarlarını otomatik olarak yapıyor. Böylelikle sosyal medyada paylaştığınız zaman bol beğeni toplayacak fotoğraflar ortaya çıkıyor. Bir diğer akıllı özellik olan Çekim önerileri ise, açtığınız takdirde düzgün çekimler yapmanıza yardımcı olacak ekran kılavuzlarını edinmenizi sağlıyor.

galaxy a72 tek çekim

A72’de fotoğraf ve video deneyimini daha da zenginleştirecek ve eğlenceli hâle getirecek çeşitli modlar ve araçlar bulunuyor. Çekim modları içinden kolaylıkla erişebileceğiniz Tek Çekim, Galaxy A72’nin arkasındaki farklı kameraları aynı anda kullanarak tek seferde farklı açılarda ve biçimlerde fotoğraflar ve videolar çekmenizi sağlıyor. Tek Çekim modunu açın, çekim tuşuna tıklatın ve sonra açınızı değiştirerek sahneyi yakalayın. Heyecanlı bir spor müsabakasını, çocuğunuzun en mutlu anlarını ve birçok sahneyi Tek Çekim sayesinde farklı biçimlerle ölümsüzleştirebilirsiniz.

Filtreler fotoğraflarınıza farklı hava katmanıza olanak sağlar. Galaxy A72’nin Kamera uygulamasında bulunan filtre seçenekleri de daha zengin. A72 alıştığımız sıcak, soğuk ve bunun gibi klasik filtrelerin yanında, Filtrelerim sekmesi içinde farklı stillerde ek filtreler sunuyor. Üstelik her bir filtrenin yoğunluğunu ayarlama imkanınız da var. Kamera uygulamasında, Daha Fazla ekranından erişebileceğiniz AR Alanı bölümünde ise, fotoğraflarınıza ve videolarınıza daha fazla eğlence katacak çeşitli artırılmış gerçeklik araçları mevcut. Kendi AR Emoji karakterinizi oluşturabilir, bunu kullanarak eğlenceli fotoğraflar veya videolar çekebilirsiniz. Veya AR Karalama özelliği yardımıyla, fotoğraflarınıza veya videolarınıza özel çizimler, simgeler ekleyebilirsiniz.

Galaxy A72’nin Kamera uygulamasında eğlence bununla bitmiyor. Bizzat Eğlence adını taşıyan özel bir çekim modu var. Snapchat ile iş birliği yapan Samsung, sosyal ağın popüler filtrelerini bizzat A72’nin Kamera uygulamasında size sunuyor. İster arka kameralarla ister ön kamerayla yapacağınız çekimlerde Eğlence modunu kullanabilirsiniz. Kendi yüzünüzü veya arkadaşınızın yüzünü farklı şekillere sokabilir, ortaya eğlenceli işler çıkarabilirsiniz. Sonrasında da bunları hemen sosyal medya hesaplarınızda hızlıca paylaşabilirsiniz.

Galaxy A72, sahip olduğu 4 kat hızlı deklanşör pozlama özelliği sayesinde hızlı biçimde netleme yapıyor ve her anı hızlı biçimde ölümsüzleştirmenize olanak sağlıyor. Üstelik bu özellik sadece normal ışık koşullarında değil, düşük ışık koşullarında da gayet hızlı şekilde çalışıyor. Hem 64 megapiksel ana kamerada hem de telefoto kamerada bulunan optik görüntü sabitleme sistemi, özellikle düşük ışıkta çekeceğiniz fotoğraflarda oluşabilecek bulanıklıkların önüne geçiyor. Üstelik video çekimlerinde de durağan görüntülerin elde edilmesine katkıda bulunuyor. Video çekimlerinde yakınlaştırma yaptığınızda bile görüntünün durağanlığının bozulmadığını fark ediyorsunuz.

samsung galaxy a72 inceleme

Yakınlaştırma demişken, başta da belirttiğimiz gibi, Galaxy A72’nin 8 megapiksel telefoto kamerası 3 kat optik yakınlaştırma imkanı sunuyor. Bu sayede görüntü kalitesinden ödün vermeden, uzaktaki detayları yakalamak mümkün oluyor. Uzağı daha da yakına getirmek isteyenler için Galaxy A72, 30 kata kadar Space Zoom özelliğini de destekliyor. Özellikle uzaktaki yazıları okumak veya çeşitli nesneleri tespit etmek için yüksek yakınlaştırma epey kullanışlı oluyor. Samsung, geçen zamanla birlikte Space Zoom özelliğinde büyük gelişim gösteriyor ve Galaxy A72 kullanıcıları da bundan yararlanıyor.

Galaxy A72 ile gece veya gündüz, farklı ışık koşullarında ve senaryolarda çektiğimiz fotoğraflardan memnun kaldık. Yeterli ışık koşullarında A72 parlak, renkler açısından doyurucu fotoğraflar çekiyor. HDR performansı da oldukça iyi. Ultra geniş açılı kamera ile diğer kameraların renk, parlaklık ve diğer unsurlar açısından tutarlılık gösterdiğini görüyoruz. Düşük ışıkta yapılan çekimlerde de Galaxy A72 başarılı işler çıkarıyor. Hem yüksek diyafram açıklığı hem de piksel birleştirmenin yapılması, gürültünün azalmasına ve parlaklığın güçlendirilmesine katkıda bulunuyor. Gece modu da başarılı, bu mod sayesinde etkileyici gece manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. Makro çekimlerde de Galaxy A72 başarılı. Eğer nesneye daha fazla yakınlaşarak fotoğraf çekmek isterseniz, makro lens de bu noktada size daha fazla katkı sağlayacaktır. Portre çekimlerde de Galaxy A72 memnun edici sonuçlar almanıza katkıda bulunuyor. 32 megapiksel çözünürlüklü selfie kamera da her türlü ışık koşulu altında iyi fotoğraflar elde etmeye izin veriyor.

Video tarafında ise Samsung Galaxy A72’nin 4K kayıt yeteneği bulunuyor. Samsung, bir yandan 4K video kaydı yaparken bir yandan da 8 megapiksel çözünürlüklü sabit görüntüler yakalamanıza izin veriyor. Özellikle doğum günü, düğün gibi özel günlerde bir yandan fotoğraf çekimi yaparken bir yandan da yüksek çözünürlüklü, net fotoğraflar elde edebilirsiniz. Bunun dışında Profesyonel Video modu sayesinde pozlama telafisi, beyaz dengesi gibi ayarları yöneterek daha farklı işler çıkarabilirsiniz. Selfie kamera ile de 4K video kaydı yapabilirsiniz. Bu, özellikle video günlük çekenlerin ilgisini çekecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER