Teknoloji

Samsung Galaxy A72 4G için bir onay daha

samsung galaxy a72

Samsung Galaxy A72 4G, hakkındaki dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun Tayland’ın resmi sertifika kurumu NBTC tarafından onaylanması, cihazın çıkışının çok da uzak olmadığını gösteriyor.

NBTC sertifikası, Galaxy A72 4G’nin teknik özellikleri konusunda herhangi bir bilgi vermiyor. Ancak sızıntılar sayesinde akıllı telefonun nitelikleri konusunda fikir sahibi olmak mümkün hâle gelmişti.

Bu sızıntılara göre, Galaxy A72 4G’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 720G işlemci bulunuyor. İşlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Android 11 işletim sistemiyle çalışan telefonun depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB. MicroSD kart desteğiyle depolama alanını büyütmek mümkün olacak.

Galaxy A72 4G, 6.7 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü 90 Hz Super AMOLED ekranla gelecek. Parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapan bu ekranın üstünde 32 megapiksel ön kamera bulunuyor. Dörtlü arka kamera sisteminde ise ana kamera görevini 64 megapiksel sensör üstleniyor. 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 8 megapiksel telefoto kamera ve 2 megapiksel makro kamera bu sistemi tamamlıyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil sağlıyor. Bu pil 25W şarj adaptörüyle USB-C girişi üzerinden doldurulacak. IP67 suya dayanıklılık sertifikasına sahip cihaz, dört renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak.

İddialara göre; 128 GB depolama alanına sahip Samsung Galaxy A72 4G, Avrupa’da 449 avro karşılığında satılacak. 256 GB versiyonun fiyat etiketinde ise 509 avro yazacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER