Teknoloji

Samsung Galaxy A71 sızıntılarına yenileri ekleniyor

samsung galaxy a71

Samsung, Galaxy A serisini 2019 boyunca çıkardığı telefonlarla önemli ölçüde yenilemiş ve büyütmüştü. Şirket, bu tutumunu önümüzdeki dönemde de sürdürecek gibi görünüyor. Galaxy A51 hakkındaki sızıntıların etrafta dolaşmaya başlamasının ardından şimdi de Samsung Galaxy A71 ile ilgili haberlere yenileri ekleniyor.

Galaxy A71 ismi ilk defa geçtiğimiz yaz aylarında gündeme gelmişti. Akıllı telefon, ilk kez Geekbench’in benchmark testi sonuçlarında görülmüştü. Test, telefonda Qualcomm Snapdragon 675 işlemciye 8 GB RAM’in eşlik edeceğini ve cihazın kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacağını göstermişti.

Galaxy A71, görsel bakımdan Galaxy A51 ile aynı çizgide duracak gibi görünüyor. Akıllı telefona ait olduğu söylenen taslak görseller, L şeklindeki ön kamerayı ve ortasında yuvarlak kamera deliği bulunan ekranı gösteriyor.

Galaxy A71’de 6.7 inç büyüklüğünde Sonsuz-O AMOLED ekranın bulunacağı söyleniyor. Ekranın 32 megapiksel çözünürlüklü ön kameranın yanı sıra parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapacağı belirtiliyor. Akıllı telefonun ön yüzünün tasarımı, ekranın düz olması dışında akıllara Galaxy Note 10’u getiriyor.

samsung galaxy a71Arka panel tasarımı da, Samsung’un son zamanki tercihlerini büyük ölçüde yansıtıyor. Arka panelin sol üst köşesindeki dikdörtgen kamera sisteminde dört kamera bulunuyor. 48 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 12 megapiksel ultra geniş kamera, 12 megapiksel telefoto kamera ve Uçuş Süresi (ToF) sensörünün eşlik edeceği belirtiliyor. LED flaş da dikdörtgen kamera sisteminin parçaları arasında bulunuyor.

samsung galaxy a71Telefonun güç butonunun ve ses kontrol tuşlarının sağ kenarda, SIM kart yuvasının ise sol kenarda yer aldığı görülüyor. Alt kenarda ise 3.5 mm. kulaklık jakı, USB-C girişi ve hoparlör ızgarası bulunuyor.

Samsung Galaxy A71 4500 mAh pille gelecek

Güney Kore kaynaklı bir diğer sızıntı ise Samsung Galaxy A71’de kullanılacağı söylenen 4500 mAh kapasiteli pili gösteriyor.

Samsung Galaxy A71 hakkındaki sızıntıların artması, telefonun duyurulmasının çok uzak olmadığını düşündürüyor. Bu düşüncenin doğruluğunu görmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER