Teknoloji

Samsung uygun fiyatlı 5G telefon hazırlığı içinde

galaxy a90 5g samsung galaxy a91 galaxy a71

5G şebekesinin yaygınlaşmasıyla birlikte akıllı telefon üreticileri de uygun fiyatlı 5G uyumlu cihaz seçeneklerini artıracak gibi görünüyor. Samsung, Galaxy A71 adını taşıyacağı söylenen telefonuyla bu yaklaşımının öncülerinden biri olacağa benziyor.

Şirket içindeki kaynakların verdiği bilgiye göre; Galaxy A71, 5G desteğini uygun fiyat karşılığında sunan bir telefon olacak. Akıllı telefonun varlığını ise internete sızan bir model numarasının kanıtladığı belirtiliyor.

İnternette dolaşmaya başlayan SM-A716B model numarasının Galaxy A71’in Çin’de satılacak versiyonuna ait olduğu belirtiliyor. Çin’in aktif durumdaki en büyük 5G şebekesine sahip olduğunu ve ülkede uygun fiyatlı 5G cihazlara yönelik bir talebin olduğunu düşününce bu iddia kulağa mantıklı geliyor.

Samsung Galaxy A71 Exynos 980 ile gelebilir

Akıllı telefonun küresel versiyonunun model numarasının ise SM-A7160 olması öngörülüyor. Bu model numarasının da yakında kaynaklarda görülmesinin sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

Galaxy A71’de Samsung’un kısa süre önce duyurduğu Exynos 980 yonga setinin bulunması bekleniyor. Orta segmentte konumlanan Exynos 980, hem 5G bağlantısını hem de Wi-Fi 6 standardını destekliyor.

İLGİLİ HABERLER