Teknoloji

Samsung Galaxy A70s tanıtıldı: 64 megapiksel kamera, 4500 mAh pil, Snapdragon 675 işlemci

samsung galaxy a70s

Samsung Galaxy A70s; uzun süredir devam eden ve son zamanlarda iyiden iyiye artan sızıntıların sonunda, Samsung’un A serisini agresif şekilde büyütme planının en yeni halkası olarak, resmen gözler önüne çıktı. Hindistan’da tanıtılan akıllı telefonun en önemli özelliği olarak Samsung’un 64 megapiksel çözünürlüklü Bright GW1 kamera sensörünü barındırması göze çarpıyor.

Ön taraftan bakıldığında Galaxy A70 ve A70s arasında somut bir fark göze çarpmıyor. A70s’te de 6.7 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü Super AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekranın üst kısmındaki su damlası şeklindeki çentik ise 32 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Arka tarafa geçildiğinde ise somut tasarım değişikliklerini görmek mümkün oluyor. 3D prizma gradyan olarak adlandırılan tasarıma geçiş yapan Samsung, bu tasarımı parlak bir cilayla tamamlıyor. Arka panelin sol üst köşesinde yer alan üç lensli kamera sisteminde ise ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü lens üstleniyor. f/1.8 diyafram genişlikli bu lensi f/2.2 diyafram genişliğine sahip 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü tamamlıyor. Arka kamera sistemiyle 30fps’de 4K çözünürlüklü video kaydı gerçekleştirmek mümkün oluyor.

Samsung Galaxy A70s’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 675 yonga set bulunuyor. Bu yonga sete 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı kapasitesi ise 128 GB. Galaxy A70s’e enerjisini 4500 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil 25W hızlı şarj desteğine sahip.

samsung galaxy a70s

 

Samsung Galaxy A70s ne zaman satışa sunulacak? Fiyatı ne kadar?

Galaxy A70s kutusundan Android 9 Pie işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini Samsung’un One UI kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

Samsung Galaxy A70s, Hindistan’da 28 bin 999 rupiden (2 bin 326 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Bu parayı ödeyenler telefonun 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonuna sahip olacak. 8 GB RAM isteyenlerin ödemesi gereken meblağ ise 30 bin 999 rupi (2 bin 487 TL). Galaxy A70s’in Hindistan’daki satışları bugün itibarıyla başladı. Akıllı telefonun diğer ülkelerde ne zaman satışa sunulacağı konusunda ise şu an için somut bir bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER