Manşetler

Samsung Galaxy A70 tanıtıldı: 6.7 inç ekran, üç arka kamera, 4500 mAh pil

samsung galaxy a70

Samsung Galaxy A70 ile orta segmentte sunduğu seçeneklerin arasına bir yenisini daha ekledi. Güney Koreli şirketin 10 Nisan’da düzenleyeceği etkinlik öncesinde resmiyet kazanan telefon, barındırdığı özellikler itibarıyla orta segmentin üst sınıfa daha yakın kısmında duruyor.

Galaxy A70’te 6.7 inç büyüklüğünde Sonsuz-U ekran bulunuyor. Ekranın orta üst kısmında su damlası şeklinde bir çentik yer alıyor. Full HD+ çözünürlüklü ekran, 20:9 görüntü oranına sahip. Samsung parmak izi tarayıcısını da yine ekrana entegre biçimde kullanıcılara sunuyor.

Samsung Galaxy A70’in arkasında üç lensli bir kamera modülü bulunuyor. Bu kamera modülündeki bazı özelliklerin Galaxy S10 serisinde de mevcut olması göze çarpıyor. Sahne optimizasyon aracı gibi özellikler, ortak noktalar arasında yer alıyor. 32 megapiksel çözünürlüklü ve f/1.7 diyafram genişlikli ana kameraya f/2.2 diyafram genişlikli ve 123 derece görüş açısına sahip 8 megapiksel çözünürlüklü sensör eşlik ediyor. Modülü f/2.2 diyafram genişliğine sahip 5 megapiksellik derinlik sensörü tamamlıyor. Akıllı telefonun önünde ise f/2.0 diyafram genişlikli 32 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

Galaxy A70’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Bu pil, 25W süper hızlı şarj desteği sunuyor. Akıllı telefonun sekiz çekirdekli işlemcisine 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. 128 GB kapasiteli depolama alanına ise microSD kart desteğiyle 512 GB daha eklenebiliyor.

Samsung Galaxy A70 ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar?

Samsung Galaxy A70 için mercan, mavi, siyah ve beyaz olmak üzere dört farklı renk seçeneği sunuluyor. Bu renk seçeneklerinin hepsinde Galaxy S10’da olduğu gibi prizma efekti bulunuyor. Galaxy A70 kutusundan Android Pie yüklü olarak çıkacak.

Samsung Galaxy A70 için henüz fiyat ve çıkış tarihi bilgisi paylaşılmış değil. Telefona dair detaylar için Samsung’un 10 Nisan’da düzenleyeceği etkinliği beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER