Manşetler

Video: Samsung Galaxy A70 Kutusundan Çıkıyor

samsung galaxy a70 kutu açılımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, 2019 yılına yenilenmiş ve epey dolu bir Galaxy A serisiyle birlikte girdi. Önce MWC 2019’da Galaxy A30 ve Galaxy A50’yi gördük. Hemen ardından da Galaxy A70 geldi. Bu üçlü bir süredir Türkiye’de satılıyor. En büyük ekranlısı olan Galaxy A70 de elimize ulaştı. Çok yakında detaylı bir Galaxy A70 incelemesini Teknoblog’da bulacaksınız. Ancak öncelikle Android telefonu kutusundan çıkarıyor, kurulumu yapıyor ve ilk turu birlikte atıyoruz.

Galaxy A70, sahip olduğu özellikler ve tasarımı itibarıyla eskinin Galaxy A7 cihazlarının çizgisinde bulunuyor. 6.7 inç Full HD ekran yeteri kadar keskin, parlaklığı da iyi. Üstelik ekran içi parmak izi okuyucu da barındırıyor. Aynı zamanda damla çentikteki selfie kamerası yüz tanıma ile kilit açma sisteminin de kullanılmasını sağlıyor.

Arkada 32, 8 ve 5 megapiksel çözünürlüklü üç kamera var. Kameralar sol üst köşeye, düşey eksende yerleştirilmiş. Hafif çıkıntı yapan bu kamera sisteminin hemen altında LED flaşı görüyoruz. Kamera uygulaması One UI kullanıcı arayüzüne sahip olan Samsung telefonlarından alıştığımız tarzda. Normal ve geniş açı arasında geçiş kolay biçimde yapılıyor.

Galaxy A70’in kutusunu açtığımız zaman telefonun Sonsuz U ekran, ekran içi parmak izi okuyucusu ve süper hızlı şarj gibi öne çıkan özelliklerini gösteren bir koruyucu jelatini görüyoruz. 27W hızlı şarj adaptörü, USB-C – USB kablosu, silikon topuz uçlara sahip kulaklıklar ve SIM kart yuvası iğnesi de kutudan çıkan diğer unsurlar arasında bulunuyor.

Galaxy A70’in kurulumu sırasında eski telefonunuzdan verileri yeni telefonunuza taşıyabileceğiniz gibi, yeni bir telefon olarak da kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan yine kurulum esnasında parmak izi ekleme veya yüz ekleme gibi işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Samsung hesabı oluşturma veya var olan hesapla giriş yapma gibi imkanlar da kurulum esnasında sunuluyor.

Galaxy A70’te Android 9 Pie yüklü olarak geliyor. Bunun üstünde de Samsung’un One UI kullanıcı arayüzü geliyor. Bu yıl deneyimlediğimiz Samsung Android telefonları yardımıyla One UI kullanıcı arayüzüne iyice aşina olduk. Parmak dostu ikonları ve gözü rahat ettiren diğer unsurlarıyla özelleştirilmiş Samsung kullanıcı arayüzü epey kullanışlı görünüyor.

Çok yakında yayınlayacağımız detaylı incelemede A70’in performansını, kamera deneyimini, pil durumunu ve diğer detayları aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER