Manşetler

Video: Samsung Galaxy A6+ Kutusundan Çıkıyor

samsung galaxy a6 plus kutu açılımı

Samsung Galaxy A serisinin en son iki üyesi geçtiğimiz ayın başlarında duyurulan Galaxy A6 ve A6+ olmuştu. Samsung Galaxy A8 ve A8+ ile hemen hemen aynı fiyat seviyesinden Türkiye’de satışa sunulan bu cihazlar, metal gövdeleriyle kardeşlerinden ayrılıyor. Bunun yanı sıra Snapdragon 450 işlemci de farklılıklarından bir tanesi oluyor. A6 ve A6+ ikilisinin daha büyük ekranlı olanı, yani Galaxy A6+ test merkezimize ulaştı. Kutusunu birlikte açıyor, içinden çıkanlara birlikte bakıyoruz. Ayrıca kurulumdan sonra ilk turu da birlikte atıyoruz.

Galaxy A6+’ın kutusundan telefonun dışında hızlı başlangıç kılavuzları, SIM kart iğnesi, USB-Micro USB adaptörü, kulaklık ve şarj adaptörü çıkıyor. Galaxy A6+ seviyesindeki telefonlarda USB-C portu ve hızlı şarj gibi özellikleri görüyoruz. Ancak Samsung, bu telefonda Micro USB portunu tercih etmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra hızlı şarj desteği de bulunmuyor.

A6+, Samsung’un genellikle Galaxy A serisine has kıldığı bazı unsurları barındırıyor. Galaxy S9’a göre daha yuvarlak köşeler ve kenarlar mevcut. Tek hoparlör sağ kenarda yer alıyor. Oyun oynarken veya film izlerken telefonu yatay biçimde tuttuğunuzda, eliniz hoparlör çıkışını kapatmıyor, bu da ses deneyiminin olumsuz biçimde etkilenmesinin önüne geçiyor.

6 inç, Super AMOLED ekran parlak ve canlı bir görsel deneyim sunuyor gibi görünüyor. 18.5:9 görüntü oranlı ekran, 1080 x 2220 piksel ile çözünürlük bakımından yeterli. Ayrıca ekranın ince ve uzun yapısı, 6 inç gibi nispeten büyük boyutlu bir ekrana sahip telefonu rahat biçimde kavrama imkanı sağlıyor. Super AMOLED ekranın varlığı sayesinde Always on ekran özelliği de kullanılabiliyor. Ekran kapalıyken saat, tarih, bildirimler ekranda gösteriliyor. Sonsuz Ekran tasarımı kullanıldığı için ön yüzde Ana ekran düğmesi, parmak izi okuyucusu yok. Navigasyon sanal kontrollerle sağlanırken, parmak izi okuyucusu arkada, 16 ve 5 megapiksellik kamera ikilisi altında bulunuyor. Bu arada, parmak izi okuyucusunun yanı sıra yüz tanıma ile de ekran kilidini açabilirsiniz.

Galaxy A6+’ın kurulumu birkaç dakikada tamamlanıyor. Eğer daha önce de bir Samsung telefonu kullandıysanız ve telefonunuzu Samsung hesabınıza yedeklediyseniz, yedek üzerinden yeni telefonunuzun kurulumunu yapabilir, uygulamalarınızı yeniden yüklemek zorunda kalmadan telefonda görebilirsiniz. Ayrıca rehber, galeri ve bunun gibi içerikleri de geri yüklemeniz mümkün. Samsung’un Galaxy telefonlarının genelinde gördüğümüz kullanıcı deneyimi A6+’ta da sunuluyor.

Galaxy A6+ ile ilgili daha fazla ayrıntıyı yakında gerçekleştireceğimiz detaylı incelemeye saklayalım. İncelemede A6+’ın önünde ve arkasında yer alan kameraların performansına da yakından bakacağız.

İLGİLİ HABERLER